Шмигалю пора збирати валізи? Рада вдруге провалила голосування за нову програму уряду (відео)

У Верховній Раді вдруге поспіль не вистачило голосів для ухвалення програми діяльності уряду, передають Патріоти України.

Голосування відбулося на засіданні в четвер, 18 червня. Документ підтримали 207 народних депутатів, тоді як потрібно щонайменше 226. Зокрема, 176 голосів дала фракція "Слуга народу".

Якби програму затвердили, Кабінет міністрів отримав би "імунітет" на один рік, щоб її виконувати. А так уряд можуть відправити у відставку будь-якої миті.

Хто як голосував

"За" проголосували всього 176 "слуг народу", а також 17 депутатів групи "Довіра" (наближена до президента агрохолдингу "Кернел Групп" Андрія Веревського), шість представників групи "За майбутнє" (троє з них наближені до голови правління агрохолдингу "Миронівський хлібопродукт" Юрія Косюка) та вісім позафракційних. Загалом програму підтримали 207 депутатів.

У повному складі не голосувала група Коломойського – як у монобільшості, так і в "За майбутнє". Також не дали голосів нардепи в СН, орієнтовані на забудовника Андрія Вавриша.

Варто зазначити, що напередодні, 17 червня, комітет Верховної Ради з питань економічного розвитку не рекомендував парламенту ухвалювати доопрацьовану програму дій уряду. Депутати висловлювали претензії як до самої програми, так і до уряду.

Як прокоментував голосування Шмигаль

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що підстав для відставки уряду немає.

"Це документ, за яким працюватиме уряд, незважаючи на його ухвалення чи неухвалення. Це наша програма й наш план дій", – сказав Шмигаль. Він підкреслив, що уряд продовжить роботу з парламентом, незважаючи на відмову підтримати програму.

Про що було написано в програмі

Програма містить 85 сторінок, тоді як попередній варіант складався лише з 9. Уряд Шмигаля зазначив, що Україна має три виклики:

  • російська агресія;
  • пандемія COVID-19;
  • економічна криза.

Також КМУ підтвердив незмінний курс на європейську та євроатлантичну інтеграцію України. Крім того, уряд обіцяє щороку індексувати пенсію для 11 мільйонів пенсіонерів, покращувати доступ до інтернету на всій території країни та знижувати адміністративний тиск на підприємців.

Ключові напрямки програми стимулювання

  1. Забезпечення адаптивного карантину.
  2. Стимулювання розвитку малого та середнього бізнесу.
  3. Забезпечення зайнятості та державних замовлень.
  4. “Регуляторна гільйотина”.
  5. Оптимізація податкового навантаження та адміністрування.
  6. Перезапуск промислового сектору.
  7. Вихід із енергетичної кризи та розвиток енергетичного сектору.
  8. Реформування транспорту та інфраструктури.
  9. Розвиток міжнародної торгівлі.
  10. Цифрова трансформація та розвиток IT-сектору.

"В Кремлі зараз траур": Росія не здатна виготовляти нові Ту-22М3, - ГУР Міноборони

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:02

Для Росії виготовлення нових бомбардувальників Ту-22М3 на сьогодні є фактично неможливим. Про це представник ГУР МО Андрій Юсов сказав у ефірі телемарафону, передають Патріоти України. За його словами, в ГУР є інформація про ситуацію з такими бортами у...

Підписав довіреність на іноземну громадянку: У СБУ заявили, що заступник голови Полтавської облради під виглядом відрядження літав купувати в Португалії нерухомість

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:53

Заступника голови Полтавської облради повідомили про підозру у зв'язку з виїздом за кордон України під час воєнного стану. Про це інформує Служба безпеки України, передають Патріоти України. За даними місцевого видання "Полтавщина", ідеться про Олега Б...