Шойгу приписує собі неіснуючі перемоги та активізує конфлікт з "вагнерівцями", - українська розвідка

У військово-політичному керівництві Росії триває конфлікт. Зокрема, про це свідчить заява міністра оборони РФ Сергій Шойгу про "успіхи" збройних сил країни на Донеччині та замовчування ним участі в боях найманців ПВК "Вагнер". Про це повідомило ГУР Міноборони України, передають Патріоти України.

Так, російські засоби масової пропаганди поінформували, що на селекторній нараді Шойгу заявив про повний контроль з боку російської армії над населеними пунктами Соледар, Кліщіївка, Краснопілля, Благодатне, Миколаївка на Донеччині та Підгірне, Лобкове на Запоріжжі.

Очільник Міноборони РФ також згадав про начебто успішний розвиток бойових дій під Бахмутом і Вугледаром. При цьому він наголосив, що всі "здобутки" – результатом дій російських збройних сил.

В українські розвідці звернули увагу, що Шойгу свідомо не згадав той факт, що на всіх названих ним напрямках активну участь у боях беруть саме члени ПВК "Вагнер", а кадрова російська армія має лише епізодичну роль сил підтримки.

"Ця інформація замовчується російськими пропагандистськими ЗМІ, що свідчить про продовження конфлікту в середовищі військово-політичного керівництва рф", – пояснили в ГУР Міноборони.

Там також нагадали, що українські війська з Соледара було виведено ще 25 січня, а начебто захоплення ворогом інших населених пунктів наразі не підтверджується. Українські Сили оборони продовжують захист на кожному зі згаданих напрямків.

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...