Шойгу усунули через провали на фронті, "обличчям війни" став ватажок "вагнерівців", - ISW

Розгром російської армії на фронті, зокрема на Харківщині, розгнівав Кремль та змусив переглянути погляди на керівництво "спецоперацією". Міністра оборони Сергія Шойгу фактично усунули, а новим "обличчям війни" став засновник приватної військової компанії "Ліга" (колишня "Вагнер") Євген Пригожин. Такого висновку дійшли аналітики Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти України.

14 вересня Пригожин виступив із вербувальною та пропагандистською промовою. Зокрема, він заявив, що російські військовополонені начебто беруть участь у війні.

Один з російських блогерів заявив, що Пригожин запроваджує "сталінський" спосіб, який дозволяє Кремлю уникнути наказу про загальну мобілізацію. Верхівка побоюється, що загальна мобілізація може викликати напруженість у суспільстві.

Російський військовий кореспондент і пропагандист Максим Фомін (псевдонім Владлен Татарський) стверджував, що спілкувався з Пригожиним про ситуацію на українсько-російському кордоні після втечі російських військ з Харківської області.

"Зустріч Пригожина і Фоміна, якщо вона відбулася, може свідчити про те, що Кремль намагається відповісти на багатомісячні скарги військових блогерів на те, що Міноборони Росії не почуло їхню критику, яка підкреслює неефективність російського вищого командування. Пригожин є близькою довіреною особою Путіна, і його відносини з військовими блогерами, що розвиваються, можуть допомогти зберегти їхню підтримку воєнних зусиль Кремля", - зазначає ISW.

Нагадаємо, що Пригожина вже не вперше згадують у контектсі злочинної війни РФ проти України. Він кілька разів "засвітився" на захоплених територіях, а тепер займається вербуванням в'язнів на війну.

"Якщо росіяни візьмуть Часів Яр, оборона ускладниться": Названо ключовий фактор для успішного відбиття нового наступу РФ

субота, 20 квітень 2024, 6:30

Якщо вчасно будуть збудовані необхідні фортифікації, війська Росії "рошибуть лоба" і зазнають величезних втрат, намагаючись захопити Часів Яр. Якщо ворогу все ж вдасться "взяти" місто, це ускладнить оборону для України, оскільки воно розташоване на під...

"Одна з останніх подій, яку ми маємо припинити": Росія та Іран перетворюють Ізраїль та Україну на "військові лабораторії", - The Hill

субота, 20 квітень 2024, 6:22

Росія та Іран використовують Україну та Ізраїль як "лабораторії на полі бою" для вивчення вразливостей західних військових сил, пише The Hill із посиланням на заяви експертів у підкомітеті із закордонних справ Палати представників США, передають Патрі...