Шойгу заявив про нібито вбивство "вакуумною бомбою" українських військових

Україна швидко спростувала російські заяви про те, що Росія вбила велику кількість українських військових так званою вакуумною бомбою. Американський телеканал CNN отримав коментар від української розвідки, де російські заяви названі "абсолютною нісенітницею", передають Патріоти України.

Російські ЗМІ повідомили, що заступник начальника Генштабу ЗС РФ під час наради доповів міністру оборони РФ Сергію Шойгу про те, що російські військові скинули бомбу вагою 1,5 тонни унаслідок чого нібито загинуло 300 осіб.

Як зауважив CNN, генерал-полковник Олексій Кім не вказав, де було завдано удару, але сказав, що це був "пункт дислокації націоналістичного формування "Кракен".

В свою чергу речник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов заявив, що ці заяви є "абсолютною нісенітницею і пропагандою". Так само він назвав неправдивою російську інформацію про вбивство 1500 українських військових вчора в Курській і Бєлгородській областях.

Що таке вакуумна зброя

Вакуумна чи термобарична зброя спричиняє руйнування вибуховою хвилею, а також вакуумом, що виникає в результаті всмоктування паливно-повітряною сумішшю кисню для підтримки детонації. Вибух такої бомби відбувається при вищій температурі, ніж звичайної бомби. Як пояснюють американські військові експерти сили такого вибуху достатньо, щоб обвалити будівлі та розірвати органи.

У глибокому тилу Росії згоріли три гелікоптери, котрі ворог використовував у війні проти України – ГУР (відео)

субота, 27 липень 2024, 17:23

В результаті диверсійних заходів на території Росії було уражено три ворожі вертольоти, передають Патріоти України з посиланням на "Українську правду". Зазначається, що 24 липня 2024 року на аеродромі "Кряж" у місті Самара згорів військовий багатоціль...

Україна вдарила по аеродрому стратегічної авіації в російському Запаляр'ї, звідки ворог відправляє літаки для ракетних ударів по наших мирних містах. Результат приголомшливий для росіян

субота, 27 липень 2024, 16:30

У суботу 27 липня дрони української розвідки уразили ворожий дальній стратегічний бомбардувальник -ракетоносій ТУ-22М3 на аеродромі "Оленья" в Росії. Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на своє джерело в ГУР МОУ, передають Патріоти Укр...