Шойгу заявив про передислокацію військ РФ до кордонів держави через загрозу НАТО

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що Росія вживає заходів у відповідь на загрозливу військову діяльність НАТО, і що армія РФ показала готовність забезпечити безпеку країни. Таку заяву Шойгу зробив на нараді в Сєвероморську 13 квітня, зазначають Патріоти України

"Реагуючи на загрозливу для Росії військову діяльність альянсу, ми вжили відповідних заходів. У рамках контрольних заходів і занять за зимовий період навчання проведена раптова перевірка бойової готовності військ Західного і Південного військових округів".

За словами Шойгу, "упродовж 3 тижнів дві армії і три з'єднання ВДВ були успішно перекинуті на західні рубежі Російської Федерації в райони виконання навчально-бойових завдань". І ці "війська показали повну готовність і здатність виконати завдання щодо забезпечення військової безпеки країни".

Міністр оборони РФ додав, що на даний час ці об'єднання і з'єднання задіяні в навчаннях, і що "всі заходи з перевірки планують завершити упродовж 2 тижнів".

Шойгу також розповів, що для зміцнення обороноздатності Росії та захисту її національних інтересів в Арктиці міністерство оборони веде планомірну роботу з підвищення бойових можливостей Північного флоту.

Його оснащують сучасною військовою технікою, адаптованою до застосування у суворих кліматичних умовах. Також активно ведеться бойова підготовка і проводяться різні дослідницькі заходи.

За словами міністра оборони РФ, обстановка в Арктиці залишається складною, тому що "США і їх союзники по НАТО нарощують там свої угруповання".

"Від божевільних можна чекати чого завгодно": Черник пояснив, чому не варто боятися наступу Росії з Придністров'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:48

Алогічна поведінка Російської Федерації у контексті агресії проти України не дозволяє повністю виключити вірогідності, що загарбники спробують почати наступ на нашу державу з території тимчасово окупованого Придністров'я. Однак якщо це й станеться, осо...

"Завдання зробити так": В Україні розглядають можливість не всі ділянки фронту прикривати людьми, - експерт

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:44

Експерт розповів, які технологічні рішення можуть бути впроваджені, аби військові могли перебувати на відстані у бліндажах та керувати боєм за допомогою автоматизованих систем, передають Патріоти України. Керівник Центру військово-правових досліджень, ...