Шок для Кремля: Що буде, якщо ЗСУ змусять російський гарнізон у Придністров'ї здатися, - Яковина

Якщо українські війська проведуть успішну операцію в контрольованому РФ Придністров'ї та під контроль України перейде найбільший склад озброєнь у Ковбасній, у Кремлі станеться шок, сказав в ефірі Radio NV міжнародний оглядач Іван Яковина, передають Патріоти України.

Він нагадав, що рік тому публікували величезну кількість карт ймовірних російських ударів по Україні: «Одна червона стрілочка тяглася з Криму через Херсон і Миколаїв до Одеси, а назустріч їй йшла інша червона стрілочка, яка тяглася до Одеси з Тирасполя».

Сьогодні напрямок та об'єкт удару може змінитись – якщо пофантазувати, то ЗСУ здатні ліквідувати військову базу Росії, на яку та покладалася на початку вторгнення, не виключив Яковина.

"Якщо раптом трапиться несподіванка така і придністровський російський контингент здасться в полон, склад озброєнь у Ковбасній перейде під контроль України, на мій погляд, це була б та сама асиметрична відповідь, яку я дуже сильно люблю і поважаю", — сказав він.

На думку журналіста, це буде застосуванням до противника його ж тактики, тільки піднесеної «до енного степеня». «Немає нічого приємнішого, на мій погляд, ніж нагодувати ворога його ж власними ліками, які він свого часу готував для вас. І ось він, нічого не підозрюючи, починає жерти своє ж зрозуміло що», — зазначив Яковина.

"А в Кремлі, до речі, якщо така операція трапиться, буде просто справжній шок", — додав він. Після провалу планів РФ зі створення сухопутного коридору до Придністров'я шляхом захоплення Одеси дислокований там російський військовий контингент виявився практично ізольованим.

У придністровському селі Ковбасна знаходиться великий арсенал, де зберігається величезна кількість зброї та боєприпасів, вивезених із НДР та Чехословаччини після виведення звідти радянських військ. У лютому новий прем'єр-міністр Молдови Дорін Речан виступив за демілітаризацію Придністров'я та вигнання звідти російських військових.

Як заявив президент України Володимир Зеленський 24 лютого, зараз Росія робить «вкиди» у ЗМІ про нібито напружену ситуацію на кордоні з Придністров'ям, хоча розуміє, що Україна поважає територіальну цілісність Молдови.

"Відчай державної машини й пропаганди": У МЗС України росіянам пояснили, у чому різниця між ордером на арешт Путіна і "розшуком" Зеленського

субота, 4 травень 2024, 19:43

Оголошення президента України Володимира Зеленського в розшук міністерством внутрішніх справ РФ є "нікчемним". Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України, яку 4 березня поширила пресслужба відомства, передають Патріоти України. "Росі...

Ці люди ніяк не можуть зупинитися: МВС РФ оголосило в розшук командувача Сухопутних військ ЗСУ

субота, 4 травень 2024, 18:52

Міністерство внутрішніх справ Російської Федерації оголосило в розшук командувача Сухопутних військ Збройних сил України Олександра Павлюка. Про це у суботу, 4 травня, повідомляють пропагандистські агентства РИА Новости і ТАСС, передають Патріоти Украї...