"Шок після шоку": МВФ погіршує прогноз зростання глобальної економіки, - Bloomberg

Міжнародний валютний фонд суттєво знизить прогноз зростання світової економіки у своєму оновленому огляді. Цьому сприяє стабільне зростання цін на продовольство й енергоносії, а також уповільнення припливу капіталу на ринки, що розвиваються, повідомляє агентство Bloomberg, передають Патріоти України.

Видання наводить слова директорки Департаменту стратегії, політики й аналізу МВФ Джейли Пазарбашиоглу, яка також зазначає вплив на глобальні економічні показники уповільнення темпів зростання у Китаї через пандемію. "Це шок за шоком, який завдає реального удару по світовій економіці", — підкреслила вона.


Її оцінки прозвучали після того, як міністри фінансів і керівники центральних банків країн G20 не змогли виробити спільне комюніке, що підкреслює труднощі в координації глобальної відповіді на інфляцію, що росте.

У публікації також йдеться про те, що МВФ у квітні вже знизив прогноз зростання світової економіки у 2022 році з 4,4 до 3,6% з урахуванням довоєнного періоду в Україні. Тепер же в липневому випуску World Economic Outlook фонд ще раз знизить показники, заявила Пазарбашиоглу.

США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні

п’ятниця, 10 травень 2024, 22:03

США 10 травня оголосили про виділення Україні нового пакету військової допомоги на суму до $400 млн. Текст меморандуму американського президента Джо Байдена для держсекретаря Ентоні Блінкена опублікували на сайті Білого дому, передають Патріоти України...

Зараз вже працюють майстерні з ремонту: Канадський виробник броньовиків відкриє філіал в Украні

п’ятниця, 10 травень 2024, 21:41

Канадська компанія Roshel, яка виробляє броньовані автомобілі Senator зокрема для потреб ЗСУ, планує частково локалізувати своє виробництво в Україні. Про це в інтерв’ю Defense Archives розповів засновник та керівник компанії Роман Шимонов, передають П...