Шокуючі подробиці: The New York Times дізналася, що в мозку Роберта Кеннеді-молодшого виявили черв’яка-паразита

Американський політик Роберт Кеннеді – молодший у минулому зіткнувся з проблемами зі здоров'ям, зокрема паразитом, який, за його словами, "з'їв частину мозку". Про це пише The New York Times 8 травня.

За даними видання, політик 2010 року звернувся до неврологів, оскільки мав серйозну втрату пам'яті й затуманеність розуму. Кілька лікарів помітило темну пляму на знімках мозку і запідозрило пухлину. Йому призначили операцію, коли один із лікарів висловив іншу думку: у Кеннеді в голові міг бути мертвий паразит. За його словами, черв’як проник у голову, з'їв частину мозку, а потім помер, розповів Кеннеді 2012 року у свідченнях, які вивчило видання.

За словами Кеннеді, приблизно в той самий час йому поставили діагноз "отруєння ртуттю", яке могло бути пов'язане зі вживанням у їжу великої кількості риби, котра містить цей метал. Він пролікувався від отруєння металами.

Зрештою лікарі дійшли висновку, що кіста, яку вони побачили на знімках, містить залишки паразита.

Зараз, за словами прессекретаря передвиборчого штабу Кеннеді, у нього немає проблем із пам'яттю і немає наслідків від зараження паразитом.

Медики, які лікували паразитарні інфекції й отруєння ртуттю, кажуть, що обидва стани іноді можуть незворотно пошкодити функцію мозку, але в пацієнтів також можуть фіксувати тимчасові симптоми, і вони повністю одужують.

Лікар Клінтон Вайт, професор інфекційних захворювань у медичному відділенні Техаського університету в Галвестоні, сказав виданню, що малоймовірно, щоб паразит з'їв частину мозку, як розповідав Кеннеді.

Скотт Гарднер, куратор Лабораторії паразитології Мантера в Університеті Небраски-Лінкольн, сказав, що щойно черв'як потрапляє в мозок, клітини навколо нього кальцинуються, і це утворення залишається в мозку назавжди.

"Бавовні" бути: Україна отримала далекобійні ракети ATACMS, які можуть уразити Керченський міст. - Forbes

понеділок, 20 травень 2024, 11:30

Сили оборони могли потопити російський тралер "Ковровец" у Севастополі за допомогою доправлених США ракетних комплексів Army Tactical Missile Systems (ATACMS). Про це 19 травня пише Forbes. . Видання зазначає, що порт Севастополя в окупованому Росією ...

У Луганську прогриміли вибухи - повідомляють про влучання в базу підготовки окупантів

понеділок, 20 травень 2024, 10:58

В окупованому російською армією Луганську в районі селища Ювілейне 20 травня зафіксована серія вибухів. Повідомляють про влучання в "академію внутрішніх справ". За інформацією від місцевих мешканців, вибухів було близько восьми і лише один раз спрацюва...