Шольц грає на боці Путіна? Уряд Німеччини опирається передачі Україні танків Leopard 2, - Spiegel

Плани іспанського уряду поставити Україні 40 танків Leopard 2 німецького виробництва викликали переполох серед владної верхівки Німеччини, тому що це постачання вимагало схвалення Берліна, пише Spiegel. Якби німецька влада дала згоду, це був би перший випадок, коли член НАТО надав Україні бойові танки, передають Патріоти України.

"Федеральний уряд телефоном попередив іспанців, що цей крок буде відступом від прийнятого всіма західними союзниками (хоча і абсолютно неформального та неофіційного) рішення не постачати Київ танками", — зазначає Spiegel.

За даними видання, витік інформації про можливі постачання навіть змусив Мадрид вибачитися перед Берліном за занепокоєння. Тепер йдеться максимум про десять танків, і те рішення поки що офіційно не схвалено. До того ж, танки були виготовлені в 1990-х і настільки вийшли з ладу, що будуть готові до використання лише після ремонту, який займе багато місяців.

Звідки стало відомо про постачання танків Україні

Минулого тижня іспанське видання "Ель Паїс", посилаючись на урядові джерела, повідомило, що Іспанія планує відправити в Україну ЗРК і близько 40 німецьких танків Leopard. Однак з поставками танків пов'язані деякі складнощі, наприклад те, що ці вони потребують модернізації та ремонту. Тому терміни постачання поки що не узгоджені.


Газета "Ель Паїс" зазначає, що раніше очікувалося, що старі танки Leopard ЗСУ отримуватимуть безпосередньо з Німеччини, проте німецька влада поки що не поспішає з передачею важкого озброєння.

"Над нами летить, падло": У ПС показали, як збивали "Шахед " на півдні

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:59

Командувач Повітряних сил Микола Олещук показав бойову роботу протиповітряної оборони по ворожих дронах-камікадзе на півдні країни 29 березня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Цієї ночі воїни Херсонської зенітної ракетної бригади Повітряних Сил...

Хоче влаштувати торг? Шредер заявив, що його дружба з Путіним може допомогти закінчити війну

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:44

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер вважає, що його давні добрі стосунки з російським диктатором Володимиром Путіним можуть посприяти закінченню війни в Україні. Слова Шредера у четвер, 28 березня, наводить Deutsche Welle, передають Патріоти Укра...