Шольц грає на два фронти: Німеччина передала Україні лише 6% своїх Leopard 2 і жодного БТР Fuchs, - Мельник

Німеччина передала Україні лише 6% своїх танків Leopard 2. При цьому Берлін не передав жодного БТР Fuchs або Wiesel. Хоча саме ця техніка необхідна Збройним силам України для успішного контрнаступу. Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Андрій Мельник в ефірі всеукраїнського телемарафону, передають Патріоти України.

"Вони нам дали 18 танків Leopard 2. Німеччина сама має 382 таких танків. Тобто нам дали лише 6% від танків, які Німеччина має. Чому не дати ще хоча б 18? А ще краще 50 або 100 танків. Я не розумію, чому", – сказав він.

При цьому Мельник додав, що можливість передати танки Leopard 2 у Німеччини є. Водночас, за його словами, Україна не отримала від влади ФРН жодного БТР Fuchs, хоча у німців близько 600 машин. "Бундесвер володіє близько 600 бронетехніки Fuchs. Це БТР, щоб війська могли швидко пересуватися. У них є 600 таких машин, а ми жодної не отримали", - зазначив заступник міністра.

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...