Шольц назвав причину, через яку Німеччина уникає передачі Україні бойових танків

Канцлер Німеччини Олаф Шольц пояснив, чому уряд ФРН уникає передачі бойових танків Україні. За його словами, Берлін не має наміру діяти "поодинці". Про це Шольц сказав в інтерв'ю Tagesschau. Зокрема він заявив, що Німеччина підтримувала Україну "великою кількістю зброї", передають Патріоти України.

Багато з цього озброєння має вирішальне значення для бойових дій на сході України, вважає канцлер. "Факт залишається фактом, що ми не збираємося це робити (передавати танки Україні. – Ред.) поодинці. Виходить, що це саме той шлях, яким потрібно йти, і ніякий інший", – сказав Шольц.

Водночас глава німецького уряду висловив упевненість у тому, що ескалація з боку президента РФ Володимира Путіна показує, що глава Кремля не реалізує своїх планів.

За словами Шольца, Путін зазнав невдачі через спротив українців, а також через "дуже велику військову та фінансову підтримку, надану Україні друзями та союзниками, у тому числі Німеччиною".

"І ми завжди робили нашу підтримку дуже всебічною, але водночас стежили за тим, щоб між Росією та НАТО не було ескалації. І це саме той шлях, яким ми продовжуватимемо йти. Ми не визнаємо бутафорських референдумів, які зараз плануються. Росії не повинна і не зійде з рук спроба привласнити собі частину сусідньої країни", – заявив Шольц.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...