Шольц, очевидно, відхилив запит України на постачання важкого озброєння, - ЗМІ

Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц відхилив запити України щодо постачання важкого озброєння. Про це пише німецьке видання Welt, передають Патріоти України.

Минулими вихідними Берлін відвідав український прем'єр Денис Шмигаль. Як зазначає видання, очільник уряду "абсолютно конструктивно" поговорив із Шольцем щодо постачання Збройним Силам України сучасних німецьких танків Leopard 2 або хоча б застарілих Leopard 1.

"Як стало відомо Welt з українських урядових кіл, шанси на прорив невеликі. Канцлер не взяв на себе жодних зобов'язань щодо запитаного постачання Leopard 2. Розмова з Шольцем щодо цього була "загальною і невизначеною", і (у канцлера - ред.) не було "взагалі ніякого бажання" змінювати позицію щодо танків", – пише газета.

У київських урядових колах газеті повідомили, що Шмигаль говорив із Шольцем про постачання танків безпосередньо німецькою промисловістю. Оборонна компанія Krauss-Maffei Wegmann пропонувала це ще 8 квітня. Зазначається, що KMW готова поставити в Україну 100 танків Leopard 2A7, включно із запчастинами та навчальними модулями, на загальну суму 1,55 млрд євро. Водночас компанія ще не подала заявку на експорт в уряд.

На запит Welt щодо ймовірного постачання танків Україні у прес-службі Шольца відповіли, що не припиняють підтримувати Україну як у військовому, так і в політичному, фінансовому та гуманітарному планах. "Ми просимо вас з розумінням поставитися до того, що ми, як правило, не повідомляємо про конфіденційні обговорення", - йшлося у відповіді.

В ISW пояснили, що стоїть за оголошенням РФ у розшук політичних і військових лідерів України

неділя, 5 травень 2024, 12:30

Оголошення Росією у розшук президента України Володимира Зеленського та ще кількох політичних і військових лідерів є частиною її інформаційної операції з дипломатичної ізоляції країни. Кремль і не думає полишати спроб представити свою неспровоковану аг...

Українські воїни з артилерії та мінометів розтрощіли банзай-атаку окупантів: У BILD розповіли про бій під Красногорівкою

неділя, 5 травень 2024, 12:25

Окупаційні війська Росії спробували провести наступ на Красногорівку у Донецькій області "танками-черепахами" - план росіян обернувся для них катастрофою, передають Патріоти України. Днями колона російської бронетехніки вийшла з-під Мар'їнки на Красног...