Шольц побоюється ескалації між Німеччиною та Росією

Німеччина відмовляється відправляти до України ракети Taurus через побоювання нападу на Кримський міст. Про це повідомляє The Telegraph, передають Патріоти України.

Голова уряду ФРН Олаф Шольц відмовляється надсилати Україні потужні крилаті ракети Taurus, що являють собою німецький еквівалент британських Storm Shadows, через побоювання, що вони будуть використані для атаки Кримського мосту.

Канцлер Німеччини протистоїть тиску з боку Британії та України щодо постачання ракет, незважаючи на запевнення Лондона, що вони будуть випущені лише по цілях, схвалених Берліном. "Шольц особливо стурбований тим, що Київ використає ракети Taurus, щоб поцілити по Керченському мосту, який сполучає Росію з окупованим Кримом", - повідомляє Der Spiegel.

Німецькі лідери раніше заявляли, що ці ракети можуть спричинити німецько-російський конфлікт. "Київ особливо прагне отримати ракети Taurus, оскільки вони мають більшу дальність, ніж Storm Shadows і французькі SCALP", - додає джерело.

Їхній радіус дії приблизно на 30% більший, ніж у французьких і британських аналогів, що дозволить пілотам завдавати ударів ракетами з більш безпечної відстані і потенційно уникати російських систем ППО.

ЗМІ повідомляють, Шольц нібито стурбований тим, що доставлення ракет Taurus може призвести до прямої конфронтації з Росією, оскільки Німеччині доведеться, зокрема, надати "геодані", щоб допомогти Україні у використанні комплекту.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...