Шольц веде свою гру. Чому Німеччина не передає Україні танки навіть під тиском: Каспаров назвав головну причину

Причиною відмови Німеччини передати Збройним силам України сучасні танки є особистий погляд німецького канцлера Олафа Шольца на політику, передають Патріоти України.

Офіційний Берлін знайшов собі виправдання у тому, що США також не включали танки до пакетів військової допомоги. Про це виданню Оbozrevatel заявив російський опозиціонер Гарі Каспаров.Каспаров сказав, що це питання впирається у німецьку політику.

"Шольц психологічно не готовий прийняти таке рішення. Він соціал-демократ, який виховувався у певній системі координат. Для нього відправити німецькі танки воювати з росіянами під Харків – це обвалення того світу, в якому він виріс ", – вважає опозиціонер.

Але, за його словами, канцлер ФРН водночас зробив деякі речі, за які йому потрібно надати належне. Наприклад, розірвав напрямок політики Ангели Меркель.

"Але, попри тиск багатьох політичних сил Німеччини (бо й опозиція, і всередині правлячої коаліції, і вільні демократи, і "зелені" вимагають різкішого рішення) Шольц все одно стоїть на цьому", – зазначив шахіст. "На жаль, у нього є відмовка – нехай американці дадуть танки Україні першими, хоч якийсь танк ", – додав Каспаров.

Він заявив, що у ФРН є саме ті танки, які могли б допомогти Україні піти у рішучий наступ, але, на думку російського опозиціонера, Шольц "стоятиме до останнього".

Додамо: замість передачі Україні танків безпосередньо Німеччина запустила "кільцевий" обмін військовою технікою. Країни-партнери ФРН із Євросоюзу допомагають ЗСУ танками радянського виробництва, а замість них отримують сучасну заміну із ФРН.

"Я не буду говорити публічно, що я можу порадити": Топ-посадовці США уточнили, чи можуть ЗСУ бити по Росії американською зброєю

понеділок, 20 травень 2024, 21:15

Американські топ-посадовці США уточнили, як Збройні сили України можуть застосовувати надану зброю американського виробництва. Відповідні заяви зробили голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Чарльз Браун та міністр оборони США Ллойд...

Наприкінці червня Україна отримає партію танків Leopard – очільниця міноборони Іспанії

понеділок, 20 травень 2024, 20:52

Україна отримає від Іспанії новий пакет військової допомоги, до якого увійдуть танки Leopard і боєприпаси. Про це заявила міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес, повідомляють Патріоти України з посиланням на El Mundo. Вона також уточнила, що постачан...