Грає на два фронти: Шольц вказав на головну помилку Меркель у відносинах з Росією, але виступив за мир з Москвою


Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що його попередниця на посаді Ангела Меркель вела помилкову економічну політику стосовно Росії, передають Патріоти України.

"В економічній політиці Німеччини було помилкою те, що ми надто сконцентрували наше енергопостачання на Росії, не побудувавши необхідної інфраструктури, щоб ми могли швидко змінити курс, якщо станеться найгірше", - сказав Шольц та додав, що тепер ФРН вимушена швидко надолужити втрачене.

Водночас він підтримав Меркель у бажанні мирно співіснувати з Росією. "Я на боці своєї попередниці та не бачу причин сумніватися у її рішеннях. Політика мирного співіснування ніколи не може бути помилковою", - заявив Шольц.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...