Шольц заявив, що Німеччина військовою допомогою Україні порушила "давню традицію" - от тільки зброї так і нема

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що підтримує Україну у її боротьбі за свободу та незалежність проти російських окупантів. Він запевнив, що його країна допомагає Києву фінансами та озброєнням і зазначив, що це "порушує давню німецьку традицію", передають Патріоти України.

Про це він розповів під час благодійного телемарафону "Save Ukraine". За словами Шольца, уряд Німеччини багато робить для української економіки.

"Ми – разом з вами, наші серця, наші думки — разом з вами. Щодня, відколи Росія напала на Україну. Ми стискуємо кулаки з нашими друзями та партнерами", – підкреслив канцлер.

Він додав, що Німеччина надає допомогу Києву, чим "порушує давню німецьку традицію нікому не давати зброю". При цьому він запевнив у своїй солідарності із українцями.

"Ми пам'ятаємо тих, хто втратив життя, опираючись російській агресії, тих, хто поранений, тих, хто втратив будинок, тих, хто постраждав від ракет та снарядів з боку Росії у боротьбі проти тиранії та утисків. Ми разом, ми об'єднані навколо України, стоїмо за людську гідність, за свободу, за демократію. Як європейські брати та сестри", – наголосив Шольц.

Нехай Путін здогадується, що ми можемо зробити: Сікорський зробив заяву про західні війська

неділя, 5 травень 2024, 9:40

Господаря Кремля Володимира Путіна треба тримати в невизначеності, щодо можливих кроків Заходу. Про це заявив очільник МЗС Польщі Радослав Сікорський в інтерв’ю BBC World, передає RMF 24. Посилаючись на слова президента Франції Емманюеля Макрона про те...

Білий дім поділивмя розрахунками де окупації України: Салліван спрогнозував, коли ЗСУ перейдуть в стратегічний контрнаступ

неділя, 5 травень 2024, 8:47

Україна після отримання військової допомоги США планує розпочати новий контрнаступ у 2025 році. Про це у суботу, 4 травня, заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, передає FT. Так, Салліван сказав, що він очікує "прогресу Рос...