Шольц затягує рішення щодо передання Україні Taurus: У BILD пояснили нюанси

Канцлер Німеччини Олаф Шольц хвилюється через те, що українські війська почнуть застосовувати це озброєння для ударів по території РФ. Про це пише BILD, передають Патріоти України.

Як передає видання, рішення щодо передавання крилатих ракет може залежати від нібито необхідності переговорів із Кремлем.

"З одного боку, уряд Німеччини хоче дочекатися рішення президента США Джо Байдена щодо ракет ATACMS, але з іншого боку, у Шольца стверджують, що ракети Taurus будуть мати сенс тільки після того, як в Україну будуть поставлені винищувачі F-16", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що схожі французькі та британські ракети Storm Shadow та SCALP вже використовуються українськими військами. Водночас за словами українських офіційних осіб, на сьогодні нам потрібно більше можливостей, щоб атакувати російські позиції та командні центри на території України.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...