Шольца хоч трохи притисли? Німеччина передає Україні системи для радіаційного, біологічного та хімічного захисту

Німеччина передасть Україні транспорт та спеціальне обладнання для дезактивації радіоактивних, біологічних та хімічних бойових отруйних речовин. Українські військові пройшли навчання з використання цих систем. Про це повідомляє Міноборни Німеччини.

"Федеральний міністр Ламбрехт вирішила надати Україні комплексний пакет РХБ-захисту від ядерної, біологічної та хімічної зброї із запасів Бундесверу",– йдеться у повідомленні.

Таким чином, Україна отримає 6 автомобілів, які оснащені двома резервуарами для знезаражувальної речовин. Також Німеччина передасть значний початковий запас" засобів для дезактивації небезпечних речовин. Вартість допомоги становить понад 860 тис. євро.

Важливий момент: В ISW проаналізували, що допоможе Україні відновити контроль над усією територією

субота, 27 квітень 2024, 12:23

Здатність України повернути всі захоплені росіянами території буде залежати від майбутніх рішень на Заході, в Кремлі та у Києві, а також здатності всіх сторін динамічно змінювати хід війни. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передаю...

Чи можливий новий український наступ: Експерт оцінив ситуацію на фронті

субота, 27 квітень 2024, 11:30

В України зараз з'явиться артилерія, боєприпаси і росіяни знають, що це буде десь протягом цього місяця. Тож вони намагатимуться якнайшвидше реалізувати якісь завдання. Про це в ефірі "1+1" заявив військовий експерт Михайло Самусь, передають Патріоти У...