Шоста річниця подвигу "Гетьмана Сагайдачного": Це стало символом вірності і надихнуло націю у важкі дні окупації Криму

Шість років тому, коли екіпажі та кораблі ВМСУ у Криму один за одним потрапляли у руки російських загарбників, найбільший та найновіший з них, фрегат «Гетьман Сагайдачний» повертався через турецькі протоки до Чорного моря, нагадують Патріоти України. Всі затаїв подих чекали, куди візьме курс екіпаж. У рідний, але вже загарбаний Севастополь, чи Одесу, де поспіхом збиралися судна та військові моряки, котрим вдалося уникнути російського полону.

Щоб розвіяти всі сумніви, на палубі «Сагайдачного» бійці ВМСУ подали візуальний сигнал, котрий зрозуміли усі. Екіпаж залишився вірним народові і країні до кінця.

Як це було, нагадав Vitauskas на своїй сторінці в Twitter. "Новітня історія України у фото", - написав блогер. Оприлюднивши фото флагмана ВМС України, яке було зроблено 28 лютого 2014 року. На той момент війська РФ під виглядом "зелених чоловічків" вже зайшли в Крим. "Шість років тому фрегат" Гетьман Сагайдачний "повертався з Середземного моря. Українці стежили, куди піде корабель - в захоплений окупантами Крим або в Одесу. При проходженні Дарданелл екіпаж вишикувався на палубі у вигляді абревіатури" UA ".

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 16 квітня

вівторок, 16 квітень 2024, 8:30

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 16.04.24 орієнтовно склали:

Розгром ворога під Новомихайлівкою був феєричним: Як БТРи окупантів злітали в повітря (відео)

вівторок, 16 квітень 2024, 7:56

Десантники 79-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ показали чергове відображення російського штурму в районі Новомихайлівки, передають Патріоти України. На кадрах показано невдалу спробу росіян здійснити швидкий штурм позицій українських захисників...