Шоумен увійшов у смак: Цьогоріч святкування Дня Незалежності обійшлося вшестеро дорожче, ніж минулого року

Святкування Дня Незалежності у 2020 році у столиці коштувало щонайменше 1,6 мільйона гривень, водночас в уряді та місцевій владі кажуть, що не платили за попурі з популярними артистами.

Про це йдеться у відповіді Мінкультури, Київради та Офісу президента на запити журналістів, передають Патріоти України з посиланням на УП.

За інформацією Мінкультури та інформполітики, на урочисті заходи на столичній Софіївській площі та церемонії покладання квітів на Михайлівській площі передбачили 1,4 млн гривні.

Зокрема, урочистості на Софіївській площі вартували 881 тисячу гривень. Там за участі президента підіймали прапор, співали гімн, а після цього Володимир Зеленський виголошував промову та вручав державні нагороди.

Заходи на Михайлівській площі профінансували на 528 тисяч гривень. Там за участі президента і його дружини відбувалося покладання квітів до Стіни пам’яті загиблих за Україну. Крім того, Зеленський також виголосив там коротку промову.

Кошти місцевого бюджету частково також спрямували на урочистості на Михайлівській та Софіївській площах. Згідно з відповіддю

Київської міської ради, йдеться про 191,8 тисячі гривень.

Крім того, Київрада заплатила ще 44,6 тисячі гривень за покладання квітів до пам’ятників Тараса Шевченка та Михайла Грушевського. Загалом місцевий бюджет виділив 285 тисяч гривень на День Незалежності.

Таким чином, загалом урочисті заходи обійшлися місцевому та державному бюджету в 1 млн 601 тисячу гривні. Минулого 2019 року уряд заплатив за святкування 259,6 тисячі гривень, а столиця за окремі заходи — 290 тисяч.

Хто платив за попурі?

Мінкультури та інформполітики зазначило, що не причетне до підготовки концертної програми, а саме попурі «Музична історія Незалежності». Фінансування на це міністерство також не виділяло.

А міська влада наголосила, що також не займалася розробкою або фінансовим забезпеченням мистецької програми, тобто попурі за участі артистів.

А що кажуть в Офісі Зеленського?

Поки нічого. Видання зверталося до ОП, щоб той надав відповідь, хто і на яку суму оплатив музикальну програму. У передбачений законом 5-денний термін у президента не надали жодної інформації й лише відповіли, що продовжують термін розгляду запиту ще на 20 днів.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...