Шпигунські "щупальця" Китаю: Європарламент заборонив використовувати TikTok

Європейський парламент у вівторок, 28 лютого, заборонив використання соціального медіа-додатку TikTok на пристроях співробітників і рекомендував євродепутатам видалити його зі своїх телефонів. Про це повідомляє Politico.

Наслідуючи Європейську комісію та Раду ЄС, президент парламенту Роберта Метсола та генеральний секретар Алессандро Чіоккетті повідомили близько 8000 чиновників, що вони повинні видалити TikTok з корпоративних пристроїв, таких як мобільні телефони та планшети, до 20 березня.

Також «наполегливо рекомендується», щоб депутати Європарламенту, їхні співробітники та акредитовані помічники видалили TikTok зі своїх особистих пристроїв.

Politico нагадує, що популярний додаток для обміну відео належить китайській технологічній фірмі ByteDance і став центром побоювань щодо безпеки та захисту даних.

«Виникло занепокоєння щодо кібербезпеки стосовно використання платформи соціальних мереж TikTok, зокрема щодо захисту даних і збору даних третіми сторонами», — йдеться в електронному листі парламенту, надісланому співробітникам у вівторок.

«Я вважаю, що це логічно та важливо, щоб парламент приєднався до інших європейських інституцій у цьому», – сказала Діта Чаранзова, віце-президент із питань кібербезпеки.

Деякі політичні групи, такі як правоцентристська Європейська народна партія та ліві, зберігають присутність на платформі.

"Той, хто каже, що війна має бути заморожена, ніколи не дивився на карту": Генерал Годжес вказав на головну проблему

субота, 4 травень 2024, 8:58

Україна не повинна погоджуватись на заморожування війни, оскільки для країни-агресора Росії це буде лише додатковим часом на підготовку наступного кроку. Москва вже неодноразово показувала, що не збирається дотримуватись жодних укладених угод. Таку дум...

Не треба їх переоцінювати? Ізраїльський військовий експерт пояснив, чого очікувати Україні від безпекових угод

субота, 4 травень 2024, 8:42

Безпекові угоди з країнами-партнерами, над якими наразі працює Україна, не варто переоцінювати. Вони здатні дати нашій державі воєнно-стратегічний і моральний запас міцності, однак це не комерційні контракти, за порушення яких введуть санкції для поруш...