Шредер дав сигнал: Путін намагається вийти на переговори, але на своїх умовах, - експерт

Російські окупанти активізують бойові дії на Донбасі з метою тиску на владу України та українців, щоб змусити їх піти на переговори. Напруженість може наростати впродовж кількох тижнів. Однак українські воїни можуть "обнулити" плани Путіна щодо Донбасу. Про це в коментарі "Обоозревателю" заявив директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський, передають Патріоти України.

"Судячи з усіх джерел інформації, у тому числі відкритих, за повідомленнями про візити Шредера, по спробах розіслати по всіх західних країнах своїх представників з метою формування якоїсь проросійської позиції, Путін намагається вийти на переговори, але на своїх умовах", – сказав експерт.

Сунгуровський впевнений, що з цією метою Путін наказуватиме аж до переговорів "відкушувати шматок за шматком" української території, задля посилення переговорних позицій.

"Путін нібито каже Україні: якщо ви не підете на переговори зараз, то далі буде ще гірше. Ми відкусимо ще більше території, вб'ємо ще більше ваших людей. Він намагається створити не лише зовнішній, а й внутрішній тиск на українську владу", – сказав Сунгуровський.

На його переконання, плани Путіна щодо Донбасу та України загалом не є таємницею. Усі кроки російського диктатора прорахували Збройні сили України, а також партнери.

"Всі це чудово бачать. Тому я сподіваюся, що його спроби будуть обнулені... З нашого боку є і бажання, і готовність, і моральний дух. Нам потрібна лише військово-технічна допомога в тих обсягах і тими темпами, які необхідні для створення військового паритету на лінії зіткнення. Тоді обнулення цих планів відбуватиметься дуже швидкими темпами. Як і обнулення самого російського угруповання", – підсумував Сунгуровський.

У ворога за добу значно поменшало артилерії та автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 24 квітня

середа, 24 квітень 2024, 7:54

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 24.04.24 орієнтовно склали:

Тікай, Федорович, тікай... На головному пропагандистськоу телешоу путіна раптово рознесли Януковича

середа, 24 квітень 2024, 6:24

На росТБ пропагандисти договорилися до того, що Янукович також був фашистом й русофобом. Його обзивали останніми словами, хоча самі просували цю кандидатуру. Про це говорить журналіст Денис Казанський. Один із гостей ефіру, який перейшов на бік ворога,...