Шредер після зустрічі з Путіним заявив, що "Північний потік-2" мають запустити

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер після зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним заявив, що "Північний потік-2" необхідно запустити. Найбільший газовий проєкт Путіна зупинили після вторгнення РФ на територію України та початку масштабної війни, вбивства тисяч мирних мешканців та руйнування міст, передають Патріоти України.

Як пише видання ZEIT, Шредер також заявив про те, що Путін нібито хоче вирішувати конфлікт шляхом переговорів. Тут варто додати, що Путін може будь-якої миті вивести свої війська з усієї території України та розпочати переговори, проте від такого кроку РФ відмовляється. Натомість через свого давнього друга Шредера Кремль передає посил про те, що нібито готовий на такі переговори.

Він зазначив, що "вже був переговорний підхід у конфлікті між Україною та Росією", наприклад, у Стамбулі у березні. "Турки дуже допомогли, як зараз вони дуже допомагають у переговорах про постачання зерна", – сказав Шредер.

Шредер ще раз назвав війну "помилкою російського уряду". При цьому він додав: "Якщо подивитися на проблеми, які справді актуальні, то їх можна вирішити".

Шредер, який є головою комітету акціонерів дочірньої компанії "Газпрому" Nord Stream AG та головою ради директорів "Північного потоку-2", також прокоментував поставки, обмежені енергетичною компанією "Газпром". Як і Кремль до цього, Шредер звинуватив групу "Сіменс" у відсутності постачання газу та виступив за введення в експлуатацію газопроводу "Північний потік-2".

Шредер знову відмовився від розриву зі своїм другом Путіним. Він "декілька разів засуджував війну" і водночас питав, чи справді "особисте дистанціювання від Володимира Путіна принесе комусь користь".

До речі, зустріч Путіна зі Шредером підтвердили також і в Кремлі. Хоча раніше екс-канцлер Німеччини заявляв, що їде "на відпочинок".

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...