"Што?!", або Шмигаль як Царьов №2: Прем'єр-міністр України зганьбився з заявою про дату початку Другої світової

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль не знає, коли почалася Друга світова війна. Такий висновок можна зробити з посту у Facebook, присвяченого Дню скорботи та пошани пам’яті жертв війни.

Сьогодні глава уряду написав, що 79 років тому Друга світова війна увірвалася в кожен український дім.

“Цього дня Друга світова війна увірвалася до кожної української оселі. Нашу рідну землю перетворили на поле бою між двома тоталітарними режимами, внаслідок чого загинули майже 10 млн українців. Це – жахливі цифри», – написав прем’єр.

Розгнівані українці в коментарях відзначили, що для українців Друга світова розпочалася разом з усім світом – тобто 1 вересня 1939 року.

Користувачі порівняли главу уряду з побіжним “регіоналом” Олегом Царьовим, який в 2014 році не зміг відповісти на питання журналіста, коли почалася Друга світова.

Згодом пресслужба Шмигаля написала доповнення до тексту.

“UPD. 1 вересня 1939 року на Львів були скинуті перші бомби. Хоча війна і почалася у вересні 1939-го, саме у червні 1941 вона стала трагедією для ВСІХ українців та на ВСІЙ території України.
22 червня ми вшановуємо пам’ять жертв війни. Прошу не використовувати трагічні події нашого минулого для піару та спекуляцій», — заявили у глави уряду.

Крім того, заяву прем’єра прокоментувала народний депутат від партії “Голос” Соломія Бобровська.

“Все ж таки – яка це ганьба,шизофренія і неуцтво бути премєром країни, до частини якої війна прийшла ще у вересні 1939. Особливо у рідний Шмигалю Львів”, – зазначила вона.


$260 млрд агресора на допомогу Україні: ЄС розробив план щодо використання доходів від заморожених активів РФ – Боррель

середа, 24 квітень 2024, 8:15

Євросоюз розробив план, який дозволить вилучити «надзвичайні доходи» від «заморожених» активів Росії та витратити їх на потреби України, каже Жозеп Боррель . Євросоюз розробив план, який дозволить вилучити «надзвичайні доходи» від заморожених актив...

У ворога за добу значно поменшало артилерії та автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 24 квітня

середа, 24 квітень 2024, 7:54

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 24.04.24 орієнтовно склали: