"Шторм Гладіатор": Росія створила "елітний" загін зеків-смертників - що про нього відомо

Росія продовжує використовувати зеків у війні проти України. Із завербованих ув'язнених країна-агресорка створила штурмовий загін. Центр Національного Спротиву повідомив про спроби окупантів доукомплектувати "елітний" загін "смертників" ув'язненими. Мовиться про "Шторм Гладіатор", передають Патріоти України.

Що відомо про новий загін зеків

Як зазначили у ЦНС, це привілейований і напівсекретний батальйон. Він складається з декількох сотень засуджених, що мають бойовий досвід. Загін назвали "Гладіатором" на честь колишнього генерала 58-ї армії країни-агресорки з позивним "Спартак". Командує їм колишній поліцейський, якого засудили за жорстоке вбивство.

В цей підрозділ відбирають людей з високим рівнем фізичної підготовки, досвідом служби в силових структурах, а також ветеранів бойових дій, – мовиться у повідомленні. У ЦНС додали, що цих "гладіаторів" на навчальному полігоні тренують кадирівці та колишні вагнерівці.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...