Штовхають до компромісів з Путіним: Зеленський розповів про тривожну зміну настроїв серед іноземних союзників

На Заході посилюються ідеї щодо перемовин між Україною та Росією

Західні партнери обіцяють, що будуть стояти з Україною "стільки, скільки буде потрібно", але президент Володимир Зеленський помітив зміну настроїв серед деяких з них. Про це Зеленський сказав, виступаючи на міжнародній конференції YES у Києві, пише The Economist.

"У мене є інтуїція, я читаю, чую і бачу їхні очі (коли вони кажуть - ред.) "ми завжди будемо з вами". Але я бачу, що він чи вона не тут, не з нами", – сказав український президент.

Це пов'язано насамперед з важким і повільним контрнаступом ЗСУ, зазначає видання. За три місяці Україна досягла "лише скромного прогресу" на південному фронті у Запорізькій області, де намагається розірвати "сухопутний коридор" з Росії до Криму. Питання про те, скільки часу це займе, і чи вдасться це зробити, обтяжує уми західних лідерів, зазначає видання.

За словами Зеленського, деякі партнери можуть сприйняти труднощі України на полі бою як привід для того, щоб примусити її до переговорів з Росією, але Зеленський зазначає, що "це поганий момент, оскільки Путін бачить те ж саме".


Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...