Шукав однодумців, але щось пішло не так: На Харківщині судитимуть одного з ідеологів "ХНР" (фото)

Слідство встановило, що 43-річний харківʼянин-ідеолог створення псевдодержавного утворення "Харківська Народна Республіка", створив власний проросійський Telegram-канал, передають Патріоти України.

"Чоловік закликав читачів приєднуватись до його команди однодумців, публікував антиукраїнські інформаційні матеріали, а також проводив різного роду зустрічі на території російської федерації та окупованих територіях Харківської області", — розповіли в Харківській обласній прокуратурі.

Прокуратура цитує один з його дописів: "Сейчас буду встречаться с соратниками, по теме украинского вопроса, будем общаться, приглашаю всех кто в Москве. На встрече будем проводить брифинги, круглые столы, приходить к единому времени по данному вопросу, который сейчас щепетилен, очень острый и нам жизненно необходим. Этот вопрос решить и главное найти правильный метод, что достаточно трудно здесь в данной ситуации, те процессы, которые сейчас происходят на территории бывшей уже, можно сказать Украины. Мы пришли к выводу, что на территори Харькова просто обязана возродиться Харьковская народная республика. Мы ее по факту сейчас воскрешаем. Оставайтесь на связи, друзья, и присоединяйтесь к нашему движению, вместе мы победим".

Також обвинувачений розповідав про свої поїздки захопленою територією Харківщини: "Доброе утро уважаемые друзья, с вами вновь центр развития казачества, Харьковская народная республика. Сейчас я нахожусь в одном из посёлков Харьковской республики, возле исполнительного комитета сельского совета, сейчас наш казак стал председателем посёлка".

Харківська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка за фактом умисний дій, вчинених з метою зміни меж території, державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, у публічних закликах та розповсюдженні матеріалів із закликами до вчинення таких дій, які поєднані з розпалюванням національної ворожнечі, а також у виготовленні та поширенні матеріалів, в яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 436-2, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Максимальна санкція статей передбачає 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Обвинувальний акт розглядатимуть у Чугуївському міському суді Харківської області.

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...

РПЦ то вже не християнське об'єднання: Богослови з усього світу написали лист із пропозицією засудити патріарха Кирила за ідеологію "русского міра", - Филипович

субота, 27 липень 2024, 18:30

Релігієзнавиця, докторка філософських наук, професорка Інституту філософії імені Г.С. Сковороди НАН України Людмила Филипович зазначила, що РПЦ ґрунтується не на християнських положеннях, а на ідеології "русского міра". Про це вона сказала в етері теле...