Шумно летять і все нищать: У мережі показали роботу екіпажу ударних дронів "Баба Яга" (відео)

Підрозділ ударних дронів ЗСУ скидає вибухівку на російську військову техніку, яка перебуває неподалік від лінії фронту.

Внаслідок скидів бронемашини ЗС РФ повністю втрачають боєздатність, оскільки у них відлітає башта і вириває "з м'ясом" гусениці. Про деталі роботи безпілотників, які росіяни назвали "Баба Яга", ідеться у фільмі студії "Вавілон-13", розміщеному на Youtube.

Автори відео розповіли, що підрозділ, який вони знімали, є унікальним для ЗСУ. Щодня бійці нищать десятки одиниць техніки ЗС РФ по усій довжині фронту. Зброя, яку використовують, — це сільськогосподарські дрони, які переробили на бойові. Зокрема, пристрої здатні нести 50 кг вибухівки, летять на висоті до 300 м з швидкістю до 12 м/с.

Росіяни у мережі ділились враженнями від зустрічі з цими безпілотниками — окремі фрагменти є у фільмі про українських бійців. Вказується, що ці пристрої "летять шумно, як відьма Баба Яга". Заряду, який вони скидають на техніку РФ, вистачає для повного знищення бронемашин і вантажівок — наслідки скидів також є на відео.


Знімальна група разом з екіпажем ударних дронів "Баба Яга" побувала на місці пуску, у штабі та в окопах. Один з бійців розповів, що до війни не мав жодного військового досвіду — як і інші добровольці, які увійшли до складу підрозділу. Чоловік не хотів розповідати про свої функції, але все ж визнав, що з цивільної людини перетворився на бортінженера.

Один зі співрозмовників журналістів розповів, що бойові безпілотники продовжують вдосконалювати і вони стають ще ефективнішими. Відзначив, що у ЗСУ запроваджуються інновації за стандартами НАТО. При цьому армія НАТО насправді подібними пристроями навіть не користувалась.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...