Шустер через "вагнергейт" викликав Зеленського з Єрмаком на "Свободу слова". На Банковій назвали це олігархічним заколотом...

Президент продовжує "ховати голову у пісок", довіривши "відбрехуватись" своїм слугам. Востаннє ситуація, коли представники влади так масово відмовилися прийти на програму, була за часів Януковича, зазначив ведучий.

Президент Володимир Зеленський та голова його офісу Андрій Єрмак не братимуть участі в ефірі програми "Свобода слова із Савіком Шустером", присвяченому спецоперації української розвідки із затримання найманців російської ПВК Вагнера. Про це LIGA.net повідомив радник глави ОП Михайло Подоляк, зазначають Патріоти України.

Трохи пізніше вже у прямому ефірі цей факт прокоментував Савік Шустеру "Свободі слова Савіка Шустера".

"Президент України, голова Офіса президента України, голова Служби безпеки України, голова ДБР, Давід Арахамія - голова фракціії партії "Слуга народу", також член комітету з питань національної безпеки, Ірина Верещук - віце-прем`єр міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій", - перерахував він.

Шустер зазначив, що не знає, чому можновладці попри запрошення не з`явилися у студії.

"Таке востаннє я бачив, коли влада не приходила - це були часи вже далекі, здавалося б, Януковича", - додав він.

Тим часом мотиви відмови Офіс президента пояснив у спеціальній заяві, автори якої засумнівалися в тому, що ефір був «бажанням реальної свободи слова», інакше «ефір не модерувався б під чергову емоційну драму в олігархічних інтересах».

«Реальна свобода слова дуже відрізняється від олігархічних побажань. А об'єктивне висвітлення теми точно відрізняється від корпоративних прес-релізів», — зазначають у Зеленського, наголошуючи, що президент, керівник Офісу Президента та будь-яка інша посадова особа «за вказівкою олігарха бігати за ефірами не будуть".

Коментар радника керівника Офісу Президента Михайла Подоляка щодо запрошення представників влади для участі в програмі «Свобода слова Савіка Шустера» на ТРК «Україна»

«Просто велике «ні».

Зрозуміло, що реальна свобода слова – це не про маніпуляції, провокації чи демонстративну ангажованість. І це точно не про стару гру за олігархічними правилами. Коли своїм у студії – комфорт, а глядачам – відбірна фейкчатина.

Було, до речі, цікаво побачити від медійного майданчика, який узяв на себе фантастичну роль олігархічного пропагандиста, фразу «з метою об'єктивного висвітлення важливої для країни теми запрошуємо»... Точно розумієте весь сенс цих простих слів? Точно не хочете влаштувати чергове кероване судилище на своєму майданчику? Точно розумієте, що таке дискусія? Хоча все це риторичне… Олігархічне телебачення – це ж лише про монопольне знущання зі слова. Тому ще раз – просто «ні».

А якщо говорити відверто, то навіть сьогоднішнє запрошення представників влади на ефір – це фейк, хайп. Не дуже віриться, що є бажання реальної свободи слова. Бо якби було, то ефір не модерувався б під чергову емоційну драму в олігархічних інтересах.

Виклик на телевізійний килим до олігарха – це, звісно, дуже гучно. Але смішно. Президент, керівник Офісу Президента та будь-яка інша посадова особа за вказівкою олігарха бігати ефірами не будуть. Ці часи вже закінчилися.

Реальна свобода слова дуже відрізняється від олігархічних «побажань». А об'єктивне висвітлення теми точно відрізняється від корпоративних прес-релізів. Хоча чи усвідомлюють на тому майданчику, що означають такі ціннісні речі?»

* * *

Втім, у правдивості останньої заяви засумнівався народний депутат Олексій Гончаренко, який нагадав, скільки разів Зеленський та Ко бували на ефірах Шустера.

«До речі, ще цікаве спостереження, вчорашні гості „Право на владу“ близькі до влади: Денис Монастирський, Давид Арахамія, Олег Устенко, Олексій Арестович, Сергій Лещенко. Друзі, ви правильно все зрозуміли», — іронізує нардеп у своєму Telegram .


"Зрозумійте, що вони стали насправді жертвами своєї ж пропаганди": Буданов пояснив, що зміниться для України в разі зникнення Путіна

четвер, 28 березень 2024, 18:50

Зникнення Володимира Путіна навряд чи змінить ситуацію з війною. Російське суспільство вже стало жертвою пропаганди і ненавидить Україну та колективний Захід. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, пер...

Паніка наростає: Росіяни готуються відбивати атаки українських ДРГ у Севастополі, - "Атеш"

четвер, 28 березень 2024, 18:45

Активісти партизанського руху "Атеш" установили, що російські окупанти готуються до відбиття атак українських диверсійно-розвідувальних груп у тимчасово окупованому Севастополі. Про це інформує рух спротиву "Атеш".Партизани постійно відслідковують пере...