Шведські САУ Archer вже на фронті: Командувач Сухопутних військ ЗСУ показав відео з артилеристами

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський опублікував відео в День ракетних військ і артилерії, 3 листопада, передають Патріоти України.

На ньому військові розгорнули прапори України та бригади. Позаду них — Archer у камуфляжі. «Ракетні війська та артилерію називають „Богами війни“, адже вони залишаються основним засобом вогневого ураження противника. Артилеристи своїми вмілими діями, хоробрістю і рішучістю кожного дня знищують ворога, підтримуючи дії піхотинців», — наголосив Сирський.

Archer — шведська 155-мм самохідна артилерійська установка на базі шасі Volvo A30D 6×6. Її дальність стрільби — 30−60 км. Може здійснювати 20 пострілів за 2,5 хвилин та рухатись зі швидкістю 65 км/год. Дальність ходу — 650 км. У Стокгольмі казали, що планують передати Києву вісім САУ Archer — відправлення схвалили ще в березні.

Зеленський разом з дружиною відвідав Охматдит. Медзаклад продовжує рятувати дітей

субота, 27 липень 2024, 19:30

Президент Володимир Зеленський разом із першою леді Оленою Зеленською в День медичного працівника відвідали лікарню Охматдит у Києві, яка зазнала російської атаки 8 липня. Про це глава держави повідомив у Telegram в суботу, 27 липня, передають Патріоти...

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...