Швейцарія ініціювала процедуру конфіскації $140 млн оточення Януковича

Швейцарія ініціювала початок нової процедури конфіскації активів оточення колишнього президента України Віктора Януковича, заблокованих після 2014 року.

Йдеться про активи на суму понад 140 млн доларів. Це активи осіб, пов'язаних, як вважають у Швейцарії, з колишнім президентом України Віктором Януковичем, а мотивом для процедури конфіскації стала підозра у незаконному походженні цих коштів.

"Федеральна рада на своєму засіданні 15 лютого вирішила розпочати нові адміністративні процедури конфіскації щодо заблокованих у Швейцарії активів внаслідок української революції 2014 року", - йдеться у повідомленні.

Федеральна рада пояснила, що її рішення про початок процедури конфіскації не пов'язане з прийнятими у 2022 році санкціями проти Росії. Перша процедура була запущена в травні 2022 року: вона стосувалася конфіскації близько 100 млн франків. Потім було розпочато процедуру конфіскації ще приблизно 30 млн франків.

"Активи залишаться заблокованими до винесення швейцарською юстицією остаточного рішення про конфіскацію. Якщо ці активи будуть остаточно конфісковані, то буде проведено їхню реституцію на користь українського населення в рамках міжнародної угоди", - констатували в уряді Швейцарії.

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...