Швейцарська армія по-українськи: Заступник секретаря РНБО розповів про новий законопроєкт

Чоловікам, що пройшли відповідну військову підготовку і служать у батальйонах тероборони, пропонують дозволити мати вдома зброю.

Для українських призовників пропонують запровадити можливість проходити строкову службу не в армії, а в батальйонах територіальної оборони без відриву від місця постійного проживання. А після проходження навчання - тримати вдома зброю. Із такою ініціативою виступає заступник секретаря РНБО генерал-майор Сергій Кривонос, про що він сказав у своєму інтерв'ю, передають Патріоти України.

Кривонос пропонує законодавчо закріпити таку можливість. Тому став співавтором законопроєкту №4504 "Про територіальну оборону", поданого до парламенту 16 грудня. "Наразі використання строкової служби в збройних силах це в більшості випадків служба рабів, яких використовують не за призначенням, а як підрозділ забезпечення. На жаль, ситуація така. Це залежить, звичайно, від командирів. Деякі командири зацікавлені, а деякі не зацікавлені: а, прибирайте територію, ходіть в наряди, але не навчайтесь як військові фахівці", - сказав Кривонос.

Альтернативою такому відбуванню військового обовязку генерал-майор називає можливість для чоловіків призовного віку нести службу в батальйонах тероборони без відриву від дому і роботи. А військову підготовку проходити у вихідні дні.

"Протягом перших трьох років людина, яка не має абсолютно ніякої підготовки, проходить навчання і отримує в кінці військово-облікову професію, а потім ще два роки він знову ж таки за рахунок своїх вихідних - 45-48 діб на рік - проходить службу, віддає те, що в нього вкладено. Це нормально? Нормально. Тому що ми повинні отримати від такої людини віддачу. Це достатньо мотивує людей", - підкреслив Кривонос.

Чоловікам, що пройшли відповідну військову підготовку і служать у батальйонах тероборони, пропонують дозволити мати вдома зброю. "Наш законопроект пропонує дозволити мати зброю навченому перевіреному і підготованому особовому складу територіальної оборони для зберігання вдома. І це нормальна позиція. Бо ці люди перевірені, підготовані, зброя зберігається в сейфах, під сигналізацією, відповідно до вимог чинного законодавства", - додав заступник секретаря РНБО.

Джерело: НВ

Окупанти вдарили по Харкову та області авіабомбами, є руйнування та поранені

понеділок, 29 квітень 2024, 21:16

Ввечері у понеділок, 29 квітня 2024 року, російські окупаційні війська завдали ударів по Харкову та області. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передають Патріоти України. Зазначається, що ворог завдав удару по Київському району ...

"П*рдіти в Стромовці": Фіцо знецінив словаків, які зібрали €4 млн на боєприпаси для ЗСУ

понеділок, 29 квітень 2024, 20:42

Прем'єр Словаччини Роберт Фіцо спробував знецінити ініціативу словаків, які зібрали чотири мільйони євро на боєприпаси для України. Про це повідомляє Noviny Plus, передають Патріоти України. Фіцо заявив, що зібрані мільйони нібито не змінять підсумково...