Швейцарський гендиректор Nestle закликав український офіс у Львові... дружити з російським

СЕО швейцарської компанії Nestle, що відмовляється йти з російського ринку, Марк Шнайдер вже після початку війни закликав український офіс дружити з російським. Про це у своєму Facebook написав бізнесмен і екс-міністр Кабміну Дмитро Дубілет із посиланням на співробітників львівського офісу Nestle, передають Патріоти України.

"У Nestle у Львові є офіс, і, судячи по розповідях його співробітників, там відбувається справжня драма. Звісно, як тільки почалась війна, львівський офіс відразу почав завалювати швейцарців вимогами припинити бізнес в Росії. У відповідь, як мені переповіло кілька людей, СЕО компанії Марк Шнайдер закликав український офіс дружити з російським", – пише Дубілет.

Він також пояснив, що до початку війни співробітники львівського офісу в тому числі обслуговували певні аспекти роботи російського офісу та з її початком відразу припинили це робити. Головний офіс тоді попросив їх передати справи по Росії іншому офісу, на що українці, звісно, також відповіли відмовою.

"Nestle – це моє перше місце роботи, яким я завжди пишалася. А зараз можу сказати тільки, що Nestle – це найбільше розчарування в моєму житті", – процитував бізнесмен пряму мову однієї співробітниці Nestle.

Водночас Дубілет вважає позицію Nestle щодо Росії дивною, оскільки на Росію в них припадає лише 2% доходів, а після падіння рубля буде ще менше.

"Компанія заявила, що припиняє бізнес в росії, окрім як по essential products – типу дитячого харчування чи корму для тварин. Ось це слово essential мене прям бісить. Так компанія ніби намагається показати, що вони це роблять не через гроші, а через гуманістичний аспект (хіба вам не шкода дітей чи милих звіряток?)", – написав він.

При цьому він нагадує, що на сайті компанії наводиться їхня офіційна заява щодо війни. "Як і багато інших компаній, вони починають з того, що вони "shocked and deeply saddened". Але, наприклад, коли вони пишуть про "invasion of Ukraine", вони навіть не пишуть Russian invasion", – констатував Дубілет.

До речі, у століці Швейцарії Берні 19 березня 2022 року пройшли масові протести проти війни в Україні. Не забули мітингувальники згадати й компанію Nestle.

Представник України в ООН іронічно натякнув на руйнування Кримського мосту

четвер, 2 травень 2024, 12:14

Представник України в ООН Сергій Кислиця натякнув, що Керченський міст у тимчасово окупованому Криму буде зруйновано. Він опублікував іронічний колаж у соцмережі X, передають Патріоти України. Кислиця опублікував картинку з різними видами мостів, у яко...

"Мета цього саміту - об'єднати країни": Кулеба пояснив, чому Росію не кличуть на саміт миру

четвер, 2 травень 2024, 11:30

Голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Росію не запрошено на Глобальний саміт миру, адже сідати за нею стіл переговорів немає сенсу. Від РФ неможливо буде домогтися сумлінних дій.Про це міністр сказав у інтерв'ю Foreign Policy, передають Патріоти ...