"Швейцарський ніж" для неба: Український пілот розповів про літак F-16

Український пілот, який другий місяць проходить навчання на багатоцільовому літаку американської розробки розповів, що F-16 - це швейцарський армійський ніж. "Дуже хороша зброя, яка може виконувати будь-яку місію". Про це йшлося в інтерв'ю українського пілота із позивним "Мунфіш" виданню CNN, передають Патріоти України.

Пілот зазначив, що винищувачі F-16 дуже маневрені та сучасні. Такі характеристики літака дозволяють виконувати різні завдання: від підтримки піхоти до відбиття атак дронів та ракет. За словами пілота, під час війни України з Росією навчання українських військових скоротять.

"У мирний час у нас було б багато часу, щоб повністю вивчити реактивний літак, але зараз часу немає", — сказав він. Водночас пілот впевнений, що для опанування базових навичок, які потрібні Україні зараз, часу достатньо. "Навіть якщо припустити, що війна закінчиться завтра, ми всі розуміємо, що це буде лише період очікування наступного раунду", — сказав "Мунфіш".

Він додав, що в Україні потрібно створити належну повітряну потужність із західними реактивними літаками та ефективно навченим персоналом.

"Це буде найбільшим фактором стримування — щоб 24 лютого не повторилося", — заявив він. Важливою перевагою F-16 перед МіГ-29 та Су-27 пілот назвав програмне забезпечення, яке постійно оновлюється на літаках західного зразка. У той же час літаки радянської розробки не отримували оновлень з кінця 1980-х. Це робить їхню ефективність у боротьбі з дронами суттєво нижчою.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...