Швеція розраховує на отримання повноправного членства в НАТО протягом лічених тижнів, - ЗМІ

В уряді скандинавського королівства з оптимізмом очікують новин з Анкари

Уряд Швеції оптимістично оцінює процес вступу до НАТО й вважає, що парламент Туреччини попри затримки "протягом кількох тижнів" ратифікує протокол про членство Стокгольма. Процес пише місцеве видання Expressen з посиланням на свої урядові джерела.

Оптимістична оцінка з’явилась на тлі майбутнього візиту генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга до Швеції, запланованого на вівторок, 24 жовтня.

"Ми очікуємо, що ратифікація заявки Швеції (на членство в НАТО. – Ред.) розпочнеться незабаром і буде завершена в межах кількох тижнів", – цитує Expressen джерело у шведському уряді.

Нещодавню заяву турецької сторони, що членство Стокгольма залежне від продажу Туреччині американських винищувачів F-16, у Швеції оцінили як "прорив", пише видання. Там також відзначили гострішу риторику інших членів НАТО в бік Анкари щодо питання членства Швеції.

Джерело Expressen висловило впевненість, що найпізніше до зустрічі міністрів закордонних справ членів Альянсу наприкінці листопада "над штаб-квартирою НАТО в Брюсселі буде висіти шведський прапор".

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...