Швеція надасть Україні 5 000 одиниць протитанкових гранатометів Pansarskott 86, шоломи, бронежилети

Прем'єр-міністр Швеції Магдалена Андерссон оголосила про постачання в Україну протитанкової зброї, шоломів та бронежилетів, повідомляють Патріоти України з посиланням на SVT.

Серед допомоги - 5 000 протитанкових гранатометів Pansarskott 86, 5 000, 5 000 шоломів та 135 тисяч сухпайків.

"Моє перше і останнє питання як прем'єр-міністра: що найкраще служить безпеці Швеції та шведського народу. Мій висновок полягає в тому, що нашій безпеці найкраще сприяє той факт, що ми тепер підтримуємо здатність України захищатись від Росії", - заявила Андерссон.

Офіційне рішення про поставку підтримки парламент Швеції, де більшість підтримує відправлення оборонного озброєння в Україну, ухвалить завтра.

Загальна вартість військової підтримки становить 400 мільйонів шведських крон.

Як повідомлялося, 16 союзників НАТО відправили або планують відправити в Україну тисячі одиниць протитанкової зброї, сотні ракет протиповітряної оборони та тисячі запасів стрілецької зброї і боєприпасів.

Було б бажання: Польща здатна закрити небо над західними регіонами України, - Повітряні сили

понеділок, 29 квітень 2024, 12:56

Польща має системи протиповітряної оборони великого радіуса дії Patriot, тож технічно здатна закрити небо над західними регіонами України. Але в першу чергу для цього потрібна політична воля. Про це сказав речник командування Повітряних сил ЗСУ Ілля Єв...

"Мені достеменно відомо": Цимбалюк розповів, навіщо Навальний повернувся до Росії

понеділок, 29 квітень 2024, 12:30

Російський опозиціонер Олексій Навальний повертався в Москву із упевненістю в тому, що росіяни на руках понесуть його до Кремля. Таку заяву в інтерв’ю "Главкому" зробив журналіст Роман Цимбалюк, передають Патріоти України. Журналіст додав, що раніше вв...