Швидкість понад 3 тис. км на годину: У ЗСУ розповіли, які російські ракети збивати найважче

Надзвукові ракети типів "Кинджал", Х-22 та "Онікс" дуже важко збити, тому робота сил української протиповітряної оборони не завжди успішна на 100%. Найчастіше на підготовку до збивання немає часу. Про це в ефірі "24 каналу" розповів представник Повітряних сил України Юрій Ігнат. За його словами, більшу частину інших ракет вдається знищити у повітрі, передають Патріоти України.

Ігнат зазначив, що, наприклад, російські крилаті ракети Х-101 або "Калібр" розвивають швидкість до 800 кілометрів на годину.

"Ми бачимо запуск, знаємо її приблизний маршрут, вираховуємо алгоритм. Хоча вона може змінювати його маршрутом. Все залежить від рельєфу місцевості, також вона може летіти по руслах річок. Так цю ракету збити легше через те, що є час на підготовку", – поділився він. Із надзвуковими ракетами все інакше. "По-перше, тут справа часу – від запуску до влучання проходять лічені хвилини. По-друге, їхня швидкість понад 3 тисячі кілометрів на годину", – пояснили у Повітряних силах.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...