"Шифрограмму в Кремль з цього приводу теж передав": Лукашенко заявив, що попереджав Пригожина про замах

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що знав про підготовку замаху на ватажка приватної військової компанії "Вагнер" Євгенія Пригожина, передають Патріоти України.

На брифінгу для ЗМІ він сказав, що під час останнього візиту в Об'єднані Арабські Емірати (судячи із заяв його прес-служби, кінець січня 2023 року - ред.) отримав "дуже серйозну" інформацію від джерел, "глибше яких не буває".

"Протягом двох годин знайшли посла Росії в Еміратах, викликали його до мене. Я передав йому шифрограму в Кремль Путіну і Бортникову (директор ФСБ - ред.) про підготовлюваний замах на Пригожина", - цитує Лукашенка БЕЛТ.

Пізніше він запитав у Пригожина, чи повідомили йому про це. Той відповів, що Путін попередив його про підготовку до замаху.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...