Сі Цзіньпін дав гучну обіцянку Макрону щодо війни в Україні

Керівник Китаю взяв на себе зобов'язання утриматися від продажу Росії будь-якої зброї і буде суворо контролювати експорт товарів подвійного призначення. Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон, повідомляють Патріоти України з посиланням на Le Figaro.

Французький президент уточнив, що влада Китаю зобов'язалася суворо контролювати експорт товарів подвійного призначення, які можуть бути використані у військових цілях.

У контексті війни в Україні Макрон заявив, що прагне підтримувати тісний діалог із Китаєм, а Париж має намір скористатися приїздом Сі Цзіньпіна, щоб гарантувати, що Пекін не перейде на явну підтримку російських військових зусиль.

«Я дякую вам за цей момент координації, якого ви хотіли перед візитом Володимира Путіна до Китаю, який також дасть нам змогу мати спільний порядок денний і мати можливість визначити бажання або небажання рухатися до цього стійкого миру», – додав Макрон.

Президент Франції запевнив, що у Заходу немає планів щодо зміни режиму в Кремлі.

Окупанти вночі атакували Одещину - через падіння уламків БПЛА є руйнування

неділя, 19 травень 2024, 11:56

У ніч проти неділі, 19 травня, російські окупанти спрямували ударні безпілотники на Одеську область. Унаслідок падіння уламків збитих "шахедів" пошкоджено інфраструктуру регіону. Про це інформують Сили оборони півдня України. "Ворог продовжує системний...

Злочин ворога: Окупований Маріуполь активно заселяють росіянами та мігрантами з Центральної Азії, - Андрющенко

неділя, 19 травень 2024, 11:50

Країна-терорист Росія активно заселяє тимчасово окупований Маріуполь громадянами РФ, а також мігрантами із Центральної Азії. Проте більша частина міста досі порожня, тому загарбники активно готують квартири українців до заселення росіян. При цьому оста...