Сі Цзіньпін доручив знайти способи допомогти Росії, не порушуючи санкцій, - The Washington Post

Влада Китаю шукає способи допомогти Росії , але побоюється американських санкцій. Про це пише The Washington Post, передають Патріоти України.

Джерела видання повідомляють, що лідер КНР Сі Цзіньпін поставив перед своїми помічниками завдання знайти засоби допомогти РФ, але зробити це так, щоб не потрапити під санкції.

З початку війни Москва неодноразово просила Китай про збільшення підтримки, зокрема фінансової та технологічної. Один із китайських чиновників, знайомий із ходом переговорів, охарактеризував їх як «напружені». «Ми розуміємо скрутне становище (Росії, – ред.), але ми не можемо ігнорувати нашу власну ситуацію. Китай завжди діятиме на користь китайського народу», – сказав чиновник.

Втім, Китай допомагає путінській РФ на дипломатичному рівні. Зокрема Пекін публічно покладає провину за війну в Україні та розширення НАТО на США, а також називає антиросійські санкції «незаконними». При голосуванні ООН Китай зазвичай утримується.

Однак у Москві таку підтримку вважають недостатньою і нагадують Пекіну, що до війни китайська влада заявляла про «безмежне» партнерство з країною-агресором.

Одне з джерел заявило, що війна в Україні затягнулася довше, ніж очікував Китай. У зв’язку з цим у Пекіні дали зрозуміти російській владі, що припинення боїв «дасть більше свободи для протидії санкціям та розвитку ділових зв’язків».

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...