Сі Цзіньпін готовий поговорити із Зеленським по телефону і вибере для цього потрібний момент, - Le Parisien

Глава Комуністичної партії Китаю Сі Цзіньпін у розмові з президентом Франції Еммануелем Макроном зауважив, що готовий зателефонувати українському гаранту Володимиру Зеленському. Однак робити це він буде не відразу, а підібравши відповідний момент, передають Патріоти України.

Про це повідомило французьке видання le Parisien, посилаючись на слова дипломата, який був присутній на зустрічі двох лідерів у Пекіні. Те ж джерело відзначило, що Макрон наполегливо закликав Сі не постачати до РФ озброєння, здатне завдавати шкоди Україні.

Раніше таку саму позицію заявила і голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Вона сказала, що КНР зіткнеться з відповідною реакцією Заходу, якщо піддасться вмовлянням Путіна.

"Ми розраховуємо на те, що Китай не постачатиме військову техніку прямо чи опосередковано до Росії. Нове озброєння агресора було б порушенням міжнародного права і завдало б значної шкоди нашим відносинам", – зазначено в повідомленні.

Про мотивацію

неділя, 19 травень 2024, 0:45

Воєнні проблеми, економічні прорахунки, корупція, загроза диктатури на тлі неспроможності приймати ефективні рішення вищим керівництвом ведуть до демотивації на усіх рівнях і кризи управління. На Харківщині триває спроба росіян розширити захоплену смуг...

"Ми готові до з'ясування відносин на полі бою": Лавров очікує ворожнечу з Європою "на покоління"

субота, 18 травень 2024, 23:16

Європа як партнер для Росії не актуальна як мінімум на одне покоління. Таку заяву зробив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров у суботу, 18 травня, передають Патріоти України. "Дмитро Віталійович Тренін (російський політолог – ред.) в одній зі св...