Сі Цзіньпін може скористатись "шансом": Генерал США спрогнозував війну із Китаєм уже в 2025 році

Генерал Військово-повітряних сил США, командувач аеромобільного командування Майк Мініхан розіслав своїм підлеглим доповідну записку, в якій закликав їх готуватися до війни з Китаєм. На його думку, така війна може розпочатися вже у 2025 році. Про це пише видання NBC News, яке отримало копію цієї записки. У Міністерстві оборони США підтвердили справжність записки, але зауважили, викладена у ній інформація є особистою думкою генерала Мініхана і не відображає точку зору відомства щодо Китаю, передають Патріоти України.

"Чотиризірковий генерал військово-повітряних сил надіслав у п'ятницю записку підлеглим офіцерам, у якій він прогнозує війну США з Китаєм через два роки і закликає почати готуватися неї. У записці генерал Майк Мініхан сказав: "Сподіваюся, що я помиляюся. Але моя інтуїція підказує, що я буду воювати у 2025 році", – пише NBC News.

У доповідній записці Мініхан зазначив, що оскільки в 2024 році в США відбудуться президентські вибори, то Вашингтон змушений буде відволіктися, а президент Китаю Сі Цзіньпін в цей час матиме можливість почати агресію щодо Тайваню.

Він також виклав своє бачення підготовки, яке включає створення "укріпленої, готової, інтегрованої та спритної Об'єднаної маневрової групи, готової до боротьби та перемоги всередині першого ланцюга островів".

Аеромобільне командування ВПС США налічує майже 50 000 військовослужбовців і майже 500 літаків і відповідає за транспортування та дозаправку. Доповідну записку було надіслано усім командирам повітряного крила в Командуванні та іншим оперативним командувачам ВПС з наказом до 28 лютого доповісти Мініхану про всі основні зусилля з підготовки до війни з Китаєм.

Серед іншого генерал Мініхан закликав підлеглих відповідально та ризиковано ставитись до тренувань ("якщо тобі комфортно тренуватись, значить ти недостатньо ризикуєш") і до вогневої підготовки. Також генерал наказав всьому персоналу оновити свої записи та контакти для екстрених випадків і перевірити свої особові справи на предмет їхньої юридичної готовності.

NBC News стверджує, що після публікації цієї статті представник Міністерства оборони США підтвердив, що записка справжня, але звернув увагу, що ці коментарі генерала Мініхана не відображають точку зору міністерства щодо Китаю.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...