Сі Цзіньпін планує захопити Тайвань до 2027 року, військовим вже поставлена задача, - ЦРУ

Напередодні Пекін влаштував військові навчання біля берегів Тайваню. Маневри включали запуски балістичних ракет, імітацію морських та повітряних атак у небі та водах навколо Тайваню.

Керівництво Китаю наказало своїй армії підготуватися до сценарію захоплення Тайваню силою до 2027 року. Про це у п'ятницю, 16 вересня, заявив заступник голови ЦРУ Девід Коен, написала журналістка CNN Ана Кабрера.

"Президент Китаю Сі Цзіньпін сказав своїм військовим, що хоче, щоб Китай мав нагоду взяти під контроль Тайвань силою до 2027 року", - написала кореспондентка.

При цьому Коен, на який посилається Кабрера, зазначив, що в даний час розвідка Сполучених Штатів не вважає, що влада КНР ухвалила остаточне рішення щодо потенційного вторгнення на Тайвань.

Раніше США анонсували відправку Тайбею зброї на $1,1 млрд. У пакет увійдуть 60 протикорабельних ракет Harpoon та 100 ракет Sidewinder. У Держдепі заявили, що такі поставки є суто оборонними цілями і не порушують принципу "єдиного Китаю". У відповідь Міністерство оборони КНР вимагало відкликати угоду і припинити всі військові контакти з островом. Пізніше Китай вирішив запровадити санкції проти топ-менеджерів американських оборонних компаній Raytheon Technologies та Boeing Defense.

Наприкінці серпня стало відомо, що уряд Тайваню має намір збільшити оборонний бюджет майже на 14% наступного року на тлі військової активності Китаю. До 2026 року влада Тайваню має намір встановити системи захисту від дронів по всьому острову. На ці цілі планують виділити понад 4,3 млрд. тайванських доларів (141 млн. доларів США).

Ситуація навколо Тайваню загострилася внаслідок візиту у Тайбей спікера Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі 2 серпня. Пекін розцінив цю поїздку як порушення принципу "єдиного Китаю" та як спробу втручання у внутрішні справи

Тактика стала "гнучкою": Росія перехопила ініціативу на фронті, але ЗСУ демонструють "стійку оборону", - німецький генерал

четвер, 28 березень 2024, 9:57

Глава ситуаційного центру по Україні при міністерстві оборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг оцінив поточну ситуацію на фронті, вказавши, що росіяни перехопили ініціативу на суші та в повітрі, однак українські сили демонструють "стійку та ст...

Росія готує новий наступ: Наступні 5-8 місяців можуть стати вирішальними в війні в Україні, - The Economist

четвер, 28 березень 2024, 9:55

Протягом найближчих кількох місяців, російська окупаційна армія може посилити свій наступ. Водночас Україна зіткнулася з проблемами зі зброєю, мобілізацією та будівництвом оборонних споруд, передають Патріоти України. Про це пише The Economist. Українс...