Сі Цзіньпін стежить за війною в Україні, як яструб: Глава ЦРУ пояснив позицію Китаю і сказав, що найбільше турбує Путіна

Президент Росії Володимир Путін стурбований тим, що військова допомога Китаю виявилася не тією, на яку він розраховував. Тим часом глава КНР Сі Цзіньпін стежить за війною в Україні, як "яструб", передають Патріоти України.

Про це директор Центрального розвідувального управління США (ЦРУ) Вільям Бернс сказав в інтерв'ю телеканалу CBS. За його словами, російський лідер може стати "небезпечним та безрозсудним", якщо він відчує себе загнаним у кут.

За словами Бернса, Путін має бути стурбованим не лише невдачами в Україні, тим, "що відбувається у нього вдома і що відбувається на міжнародній арені". "Він стояв поруч із Сі Цзіньпіном у лютому прямо перед початком війни, вони проголосили дружбу без обмежень. Що ж, як виявляється, ця дружба має певні обмеження", – сказав глава ЦРУ.

Він додав, що Китай дещо "притих" з підтримкою РФ у війні проти України, хоча Москва не отримала від нього очікуваної військової допомоги для вторгнення. Але глава Кремля все ж таки "уперто впевнений у власних судженнях" і має "хибне припущення, що він може впоратися і проти українців і проти США, і проти Заходу".

При цьому, за словами Бернса, Сі Цзіньпін спостерігає за війною в Україні, "як яструб". Директор ЦРУ зазначив, що глава КНР "певним чином протверезів від поганих успіхів у російських військових", говорячи і про плани Пекіна про вторгнення на Тайвань.

"Китайське керівництво також дивиться на те, що відбувається, коли ти починаєш вторгнення, і люди, до яких ти здійснюєш вторгнення, протистоять із великою відвагою та заповзятливістю", – пояснив Бернс.

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...