Сі Цзиньпін запросив Путіна з візитом до Китаю і заговорив про "історичну логіку" свого візиту в Москву

Китайський лідер Сі Цзіньпін запросив російського диктатора Володимира Путіна відвідати Китай у 2023 році. Водночас вказав на наявність "історичної логіки" в тому, чому після переобрання на посаді першою країною для офіційної поїздки обрав саме Росію, передають Патріоти України.

У вівторок, 21 березня, глава КНР зустрівся з прем'єр-міністром РФ Михайлом Мішустіним, де розповів про запрошення, озвучене напереговорах напередодні. Про це повідомляють пропагандистські росЗМІ.

"Я вчора запросив президента Путіна у зручний для нього час цього року відвідати Китай із візитом, оскільки цього року в Китаї відбудеться третій міжнародний форум у межах "Одного поясу – одного шляху". У попередніх двох форумах президент Путін взяв участь", – висловився Сі Цзіньпін.

Проєкт, про який ідеться, керівництво Китаю задумало ще у 2013 році для економічного партнерства з Близьким Сходом і Європою, щоб реалізувати два великі задуми –сухопутний економічний пояс Шовкового шляху й Морський шлях XXI століття. Нині він охоплює 78 країн в Азії, Африці та Європі, за його допомогою Пекін має намір захоплювати нові ринки та розширювати свій вплив.

Пропагандисти пишуть, що і Мішустіна Сі Цзіньпін також запросив із "якнайшвидшим" візитом до його країни, закликаючи "активізувати роботу міжурядових механізмів двох держав". Крім того, глава КНР нібито пояснив вибір Росії як першої країни для візиту після переобрання на цій посаді вже втретє.

"Ми обрали РФ як першу зупинку закордонного візиту керівника Китаю. Це відповідає історичній логіці. Тому що ми є одна одній найбільшими сусідніми державами, ми також є всебічними стратегічними партнерами", – висловився він.

Зауважимо, що востаннє кремлівський лідер відвідував Китай у лютому 2022 року перед повномасштабним вторгненням його окупаційних військ в Україну. Він поїхав на відкриття зимових Олімпійських ігор у Пекіні.

Бо Путіну потрібне "гарматне м'ясо": Росіянам влаштують масову перевірку дітородності

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:30

Російський уряд доручив регіонам перевірити репродуктивне здоров'я росіян на тлі сталого падіння народжуваності. Про це йдеться у виданні "Медвестник", передають Патріоти України. Російське МОЗ спрямувало в суб'єкти рекомендації щодо диспансеризації чо...

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...