"Сягають 40% особового складу": У ЗСУ розповіли про колосальні втрати РФ під Вовчанськом

З початку наступу на півночі Харківської області окупаційні війська втратили у Вовчанську більшу частину 138-ї мотострілецької бригади та "сточили" два танкові полки - 83-й та 157-й, передають Патріоти України.

Як пояснив LIGA.net речник оперативно-тактичного угруповання "Харків" Віталій Саранцев, штатна чисельність мотострілецьких бригад в РФ становить до 5000 особового складу, а у танкових полків – 94 одиниці техніки.

За словами посадовця, російські бригади на цій ділянці фронту іноді втрачають по декілька десятків окупантів на день. Це підтверджують радіоперехоплення загарбників і самі полонені. Через таку ситуацію ворог змушений вводити нові резерви або перекидати підрозділи з інших напрямків.

"Тобто виглядає так: заходить бригада чи полк, впродовж кількох тижнів атакує, зазнає шалених втрат, затикає діри резервами, поступово переформовуючи штурмові групи, зменшуючи їхню кількість, або кількість задіяних у них людей", – розповів Саранцев.

Він додав, що на підтягування резервів у противника йде кілька годин, а от перекидання підрозділу з іншого напрямку може потребувати по декілька діб.

На думку речника, російські поповнення навряд заходять у 100% комплектації тоді як людські втрати можуть досягати 40% і більше. При цьому "за підручником" частина вважається небоєздатною у разі втрат 30%. Саранцев зазначив, що ЗСУ вже мали справу раніше майже з усіма підрозділами РФ, які зараз воюють на Харківщині.

"Наприклад, 155 окрема гвардійська бригада морської піхоти Тихоокеанського флоту "відзначилася" мародерством у Київській області ще на початку широкомасштабного вторгнення. 18 мотострілецька дивізія 11 армійського корпусу також воювала на Харківщині у 2022 році. Практично всі вони так чи інакше брали участь у війні проти України", – підсумував речник.


Доволі відомий спортсмен: ЗМІ з'ясували особу підозрюваного у вбивстві Фаріон

четвер, 25 липень 2024, 23:11

Журналісти Слідство.Інфо ідентифікували підозрюваного у вбивстві громадської діячки Ірини Фаріон у Львові 19 липня, його звати В'ячеслав Зінченко, зазначають Патріоти України. За інформацією видання, станом на 2023 рік хлопець грав у дніпровській футбо...

Спецпідрозділ ГРУ РФ вербує диверсантів в Європі через Telegram і TikTok: Що відомо про схему

четвер, 25 липень 2024, 22:30

Спецпідрозділ Головного управління Генштабу ЗС РФ організовує диверсії в Європі, вербуючи виконавців через Telegram і TikTok, пише розслідувальний центр "Досьє", який отримав доступ до документів, передають Патріоти України. Команда агентів Головного у...