"Сіли, випили по чарці": Лукашенко заявив, що українські військові самі запропонували РФ "забрати" Крим (відео)

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, нібито 2014 року українські військові самі "запропонували" росіянам забрати Крим, щоб "врятувати від вторгнення НАТО". За його словами, пізніше про це доповіли главі РФ Володимиру Путіну, передають Патріоти України.

Таким висловлюванням невизнаний білоруський лідер відзначився в інтерв'ю РИА Новости. У Telegram-каналі пропагандистського росЗМІ опублікували відеоуривок бесіди.

"Вони вийшли на росіян – не на найвищому рівні, а військові на військових – як завжди, випили по чарці й зав'язалася розмова. Молодці, звичайно, українці. Попередили росіян, що Крим не буде російським, якщо ті не почнуть певні дії, не буде й українським", – із серйозним виглядом запевнив Лукашенко.

На його переконання, якби Росія тоді не окупувала український півострів, він "став би натовським". Оскільки, вважає білоруський політик, на той час Північноатлантичний альянс "був заточений на Крим". "Після тієї зустрічі з росіянами вони запропонували, мовляв, ви там своєму скажіть, президенту, що питання Криму треба вирішувати. За моїми даними, президенту Росії доповіли", – висловився Лукашенко.


Але радіти поки що зарано: У Хорватії на виборах перемогла проукраїнська партія

четвер, 18 квітень 2024, 19:14

У Хорватії партія проукраїнського прем’єр-міністра Андрея Пленковича "Хорватський демократичний союз" перемогла на дострокових парламентських виборах, але не набрала абсолютної більшості, і тепер муситиме домовлятися про коаліцію, передають Патріоти Ук...

Цинізму не позичати: У прикордонні Чернігівщини окупанти атакували водія автомобіля, який привіз хліб у магазин

четвер, 18 квітень 2024, 18:56

Вдень 18 квітня російські терористи обстріляли водія автомобіля, який привіз хліб у магазин. Внаслідок воєнного злочину чоловік 1994 року народження отримав контузію. Війська РФ вдарили по цивільному транспортному засобу в Новгород-Сіверському районі. ...