Сім років тому і не мріяли про нову батьківщину у вічній мерзлоті: З Донбасу до Якутії перевезли 2000 шахтарів із сім'ями

Нерюнгрі. Фото: Якутия. Инфо.

Дві тисячі шахтарських сімей із тимчасово окупованих територій Донбасу перевезли в російську Якутію. Таке рішення ухвалив роботодавець гірників – російський холдинг "Колмар". Компанія організувала переїзд через відмову від вахтового методу. Відповідно, всі співробітники тепер повинні проживати там, де працюють. Про це розповів глава "Колмар" Артем Левін, передають Патріоти України.

Усі шахтарі, які переїхали, і члени їхніх сімей уже отримали громадянство РФ і оселилися в Нерюнгрі. Компанія зізналася, що допомогла гірникам отримати російські паспорти.

Українські шахтарі їдуть до Якутії через відсутність роботи на окупованих територіях. Багато шахт на самому Донбасі, де працювали українські шахтарі, були закинуті й затоплені. Водночас жителі Якутії не хочуть працювати на місцевих шахтах через низькі зарплати і важкі умови праці.

"Колмар" і поплічники Путіна

Група "Колмар" включає вугледобувні підприємства, трейдингові та логістичні компанії. Всі вони займаються видобутком, збагаченням і поставками вугілля з Якутії. Ще в 2016 році холдинг найняв 200 шахтарів із Донбасу.

Тоді гендиректором групи був Сергій Цивільов, який 2018-го став заступником губернатора Кемеровської області. Цивільов володів 70% акціями "Колмар", коли він зайняв крісло губернатора, ці акції перейшли до його дружини. Цікаво, що сам Цивільов – родом із Маріуполя.

Ще 30% акцій володіє Геннадій Тимченко – відомий російський мільярдер, який активно інвестує в енергетичні проєкти. Тимченко вважається членом "клану Путіна". Ще в 1990-х роках майбутній олігарх брав участь разом із Путіним у приватизації підприємств у Санкт-Петербурзі.

"Епідемію абортів має бути припинено": Кирило обіцяє розплодити росіян до 600 млн осіб

четвер, 28 березень 2024, 19:15

За сто років сталого демографічного зростання Росія має довести чисельність населення до 600 млн осіб. Для реалізації такої мети потрібно заборонити аборти, вести пропаганду багатодітної родини та повернути «традиційні для російського народу цнотливіст...

"Зрозумійте, що вони стали насправді жертвами своєї ж пропаганди": Буданов пояснив, що зміниться для України в разі зникнення Путіна

четвер, 28 березень 2024, 18:50

Зникнення Володимира Путіна навряд чи змінить ситуацію з війною. Російське суспільство вже стало жертвою пропаганди і ненавидить Україну та колективний Захід. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, пер...