"Сімейні цінності": Всупереч обіцянкам Зеленського про кумівство, "слуги" набрали помічниками родичів, - журналістське розслідування (відео)

Журналістам більшість нардепів кажуть, що їхня рідня стала помічниками через свій професіоналізм.

Як мінімум 15 нардепів пропрезидентської фракції "Слуга народу" взяли собі в помічники родичів або родичів з найближчого оточення. Про це йдеться в новому розслідуванні програми «Схеми», передають Патріоти України.

Зазначається, що деякі з цих помічників числяться на постійній основі. Їм платять підвищені зарплати і премії. Хоча, перебуваючи в статусі кандидата в президенти Володимир Зеленський обіцяв, що представляти владу будуть «нові обличчя», а «кумівства не буде».

Помічниками на громадських засадах числяться подружжя братів Стефанчуків. Так, дружина першого віце-спікера парламенту Марина співпрацює з нардепом Данилом Гетманцевим. Миколі Стефанчуку допомагає його дружина Оксана Музика-Стефанчук.

Парламентарій Людмила Буймістер вибрала собі помічником на громадських засадах чоловіка. У нардепів Юрія Корявченкова (відомий більше як Юзик з “95 кварталу”) та Ігоря Василіва дружини – помічники на громадських засадах.

У Олександра Санченка – помічником на громадських засадах числиться батько. У Олександра Скічка, Миколи Кириченка, Богдана Яременка, Ігоря Копитіна помічники – брати. Причому, брат Копитіна, згідно даних парламентського сайту, є ще й радником підкомітету з питань оборонної промисловості та технічної модернізації комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки. Комітет очолює брат – нардеп.

Брат працює помічником на громадських засадах і у парламентарія Георгія Мазурашу. «Ми не вирішуємо якісь справи – в тому контексті негативному, в якому у нас сприймається кумівство», – сказав нардеп журналістам.

На постійній основі з отриманням зарплати півроку працював помічником чоловік нардепа Марини Нікітіної. Всього він заробив приблизно 95 тисяч гривень. У березні дружина його звільнила.

Нардеп Володимир Тимофійчук попросив призначити помічником свого родича і встановити для нього заробітну плату в 24 тисячі. У НАЗК заявили, що парламентарій «діяв в умовах реального конфлікту інтересів». Зараз справа розглядається в Київському Печерському районному суді.

Максим Березін наполягав на зарплаті брата в розмірі 48 тисяч. Але потім відповідне подання відкликав. Журналістам більшість нардепів кажуть, що їхня рідня стала помічниками через свій професіоналізм. Так, Олександр Санченко, у якого в помічниках батько, заявив, що»кумівство – коли береться той, хто не компетентний, і просто ставиться”. Олександр Скічко зазначив, що у його брата є три вищі освіти.

“Він навчався в Англії, в Ірландії, він МВА з економіки. І він мене консультує періодично з різних питань, що стосуються економіки”, – сказав він.

Микола Кириченко стверджує, що його брат-помічник сам займається бізнесом і він до нього не прив’язаний. Корявченков переконує, що його дружина не отримує зарплату.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...