Сім'я Медведчука влаштувалася в Москві, його доньці вже двічі загрожувало виключення з університету, - розслідування

Після масштабного обміну полоненими про місце знаходження одіозного українського політика та олігарха Віктора Медведчука мало що відомо. Наразі ж з'ясувалося, що його родина - сам політик, його дружина Оксана Марченко та їхня 18-річна дочка Дар'я - влаштувалася у столиці країни-агресора Москві, передають Патріоти України.

Про це йдеться в розслідуванні видання "Медуза" та "Лабораторії університетської прозорості". Молодша дочка Медведчука, яка є хрещеницею кремлівського диктатора Володимира Путіна, живе в Росії щонайменше з 2021 року.

Марченко в лютому 2022 року, незадовго до початку повномасштабної війни, також перебувала у Москві, де зустрічалася з російським співаком Миколою Басковим, який пізніше підтримав широкомасштабну війну. У квітні після арешту чоловіка вона також провела пресконференцію в Москві.

Дар'я Медведчук зараз навчається на факультеті "Вища школа бізнесу" Вищої школи економіки. Її зарахували у серпні 2021 року разом із ще двома студентами, які є громадянами України. Йдеться про Данила Косовського та Валентину Шуст.

Цікаво, що вони є дітьми близьких до Медведчука людей. Батько Данила Віталій Косовський – відомий протоієрей УПЦ МП, а батько Валентини Дмитро Шуст – член правління благодійного фонду Медведчука та колишній керівник інвестиційної компанії "Укркапітал", якою нині керує Марченко.

Медведчук, Шуст та Косовський вивчають одну із найбільш затребуваних спеціальностей факультету – "управління бізнесом". При цьому під час літньої сесії всі троє пропустили складання одного і того ж іспиту. Це питання вони намагалися вирішити за допомогою фальшивих довідок.

Зазвичай студентам, які надали підроблені довідки, загрожує відрахування із Вищої школи економіки. Але коли адміністратор вишу почав діяти за регламентом, йому почали погрожувати невідомі, які видавали себе за "представників батьків" студентів та переконували зупинити процедуру відрахування, бо вона нібито "руйнує студентам життя та долю".

За студентів клопотав навіть проректор НДУ ВШЕ Сергій Рощин, але й це не допомогло всім трьом студентам скласти літню сесію. Кожен із них мав більше трьох перескладань, що за правилами вишу також веде до відрахування. Їм надіслали повідомлення про відрахування "за недобросовісне освоєння освітньої програми".

Після цього Шуст та Косовського нібито перевели до МДІМВ, але підтверджень цієї інформації розслідувачі не знайшли. Дар'ю Медведчук двічі не вдалося відрахувати. Наразі вона, як і раніше, вважається студенткою Вищої школи економіки. Вчиться дочка одіозного політика так само, займаючи місце наприкінці рейтингу успішності учнів факультету.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...